Danove priznani - radek 85

• (neregistrovaný)

24. 3. 2012 20:48

Dobry den,

mam jen kratky dotaz. Danove priznani jsem podaval poprve minuly rok (za rok 2010), jelikoz podnikat jsem zacal teprve v lednu 2010. Tusim, ze kamarad mi rikal, ze prvni danove priznani je lehci ale to je vedlejsi..

Jak v roce 2010 tak v roce 2011 jsem byl zamestnan a podnikani bylo jen vedlejsi cinnost.

ted si pripravuji danove priznani za rok 2011 a mam dotaz k radku 85 (mnou zaplacene zalohy na dan). Pro priklad. Minuly rok jsem na danich platil (placnu) 10 000kc. Mam do radku cislo 85 ted uvest castkua 10 000kc nebo ho nechat prazdny?

Dekuji za odpoved.

Tom

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2012 21:05

Rop

To jste ovšem neplatil zálohy na daň ale výslednou daňovou povinnost.

Pokud jste za rok 2010 neměl daň z podnikání vyšší než 30 000 Kč (daň ze zaměstnání se do toho nepočítá) ... tj. pokud nebyl váš zisk z podnikání vyšší než 200 000 Kč tak jste zálohy určitě v roce 2011 neplatil.

• 24. 3. 2012 21:31

bez přezdívky

Dobry den,

abych mohl reagovat tak jsem se zaregistroval. Prejdu k veci:

minuly rok mi s tim pomahal ucetni a ocividne neco zanedbal, jelikoz o placeni zaloh mi nerekl ani slovo. Minuly rok jsem platil zalohy na dan vubec a to jsem na konci roku platil dan 35 000kc (pri vydelku +- 600 000 + zamestnani). Je to velky pruser ze jsem neplatil zalohy? Da se s tim jeste neco delat?

• 25. 3. 2012 1:23

Rop

Pokud to zaměstnání bylo vyšší než to podnikání tak zálohy se neplatí ... ono s těma zálohama je to složitější ... šel jsem nejjednodušší cestou a nečekal jsem že budete mít tak vysoké příjmy z vedlejšáku :-)

Zkuste přečíst § 38a zákona o daních z příjmů.

• 25. 3. 2012 1:39

bez přezdívky

ok diky za tip, urcite proctu... jen pro info, zamestnani bylo v roce 2010 nizzsi nez podnikani (myslim tim srovnani vydelku). vic budu ale vedet az si proctu zminovany zakon, zatim tedy diky.

Tom

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).