1. nemusí ... ale jak jinak v případě sporu prokážete, že jste vykonal a jak jinak prokážete kdy jste vykonal
2. paragon a faktura není žádný pojem ... na to co musíte vydávat je třeba vědět zda jste či nejste plátcem DPH
3. Do daňové evidence se zakládají jen příjmové a výdajové pokladní doklady a bankovní výpisy.
4. Není ... ale jak jinak prokážete, že máte všechny vystavené doklady ... s VS být nemusí číslo faktury, ale je to zvykem ...
Děkuji Vám za odpověď :)
Ještě dodatek ke 4: Neplátce DPH nemusí číslo faktury uvádět, je to tak?
A kdybych jako plátce DPH nechtěl postupným číslováním zveřejňovat, kolik faktur jsem vydal? Mohu na fakturu zákazníkovi zapsat jiné číslo - např. YYMMDDpořadí ... a na fakturu do daň.evidence přidat číslování vlastní? ... Nebo znáte nějaké způsoby, jak se toto "maskování" v praxi provádí a jak na to reaguje Fin.úřad?
Dodatek ke 2: nejsem plátce DPH ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2012 18:34
Dobrý den,
mám pár dotazů ohledně podnikání OSVČ.
1) zprostředkovávám-li služby, musí mi po té zákazník nějak stvrdit (třeba podpisem), že jsem službu vykonal? Pokud ne, je zde jiná povinnost OSVČ doložit, že jsem službu vykonal?
2) je povinnost OSVČ vystavit zákazníkovi paragon či fakturu? Nebo stačí, když si tuto službu zaeviduji pouze sám do daňové evidence? Kdy stačí pouze paragon a kdy musím fakturu?
3) do daňové evidence musím zakládat pouze faktury nebo stačí i paragon?
4) je zde povinnost číslovat fakturu určitým stylem a řadou? Musí se číslo shodovat s VS? Pokud ne, mohu v číslování využít i písmena (pro lepší přehled) nebo to musí být pouze číslice?
Děkuji mnohokrát