Na finančák napsat, že zdanitelné příjmy nepřesáhly 15 000 Kč ... sesmolit takovou větičku v návaznosti na ustanovení § 38g zákona o daních z příjmů a v návaznosti na § 136 odst. 5 daňového řádu.
Něco takového jako:
Vážení,
dle ustanovení § 136 odst. 5 daňového řádu Vám oznamuji, že mi nevznikla daňová povinnost k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období roku 2011 a nejsem povinen podat daňové přiznání dle § 38g zákona o daních z příjmů, neboť moje příjmy za toto zdaňovací období nepřesáhly 15 000 Kč, ani nevykazuji daňovou ztrátu.
S úctou
Ježíšek
Ale nic mi neprovedli, to je asi moje chyba, že jsem toto nevěděl. Také jsem student, tudíž je to, co si vydělám jako OSVČ, můj jediný příjem. Minulý rok jsem vydělal něco přes 5000 Kč. Kdybych to věděl, neplatil bych daňového poradce, takovýto dopis a přehledy pro ZP a SSSZ bych zvládnul sám... Myslel jsem, že se to dá takto řešit jen když jsou příjmy nulové.
A za to jste vyplácnul 3 000 Kč? Můžete mi napsat jeho evidenční číslo? Třeba do mailu pavel.riha@gmail.com ... ať tu nepořádáme veřejný pranýř.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
27. 3. 2012 11:11
Zdravím, potřeboval bych prosím Vás poradit. Jsem aktuálně student a zároveň OSVČ, můj výdělek nepřesáhl 15000,- a bylo mi řečeno, že v tomto případě stačí poslat jen na finančák, pojišťovnu a čssz dopis o tom, že jsem měl výdělek do 20 000 a tím by to mělo být hotovo. Co je na tom pravdy, popřípadě jak správně postupovat?