Doplňující informace od uživatele Roman:
> Připravují projekt , kde lidi si dávají lajk , mohou surfovat nebo i inzertovat , mohou si vydělat kredit , že dají lajk někomu jinému nebo když nebudou chtít mohou si ho dokoupit , virtuální kredit není vratný zpátky na peníze . Nevím jak účtovat tuto položku , aby to bylo v pořádku , . Mohu vystavit na požádání za nákup kreditu i fakturu ? Systém funguje tak, že uživatel má stránku a může od ostatních dostat lajk , vše je zdarma , ale když mu dojde kredit , může si to navýšit i za pomoci peněz , když nebude mít čas někomu druhému dávat lajk . Může taky prohlížet stránky ( surf) nebo i dát inzerát .Jaké asi podmínky mám napsat , musím udávat v podmínkách i jméno kdo to provozuje . Velice mě ale zajímá jak to účtovat , kdyby chtěl zákazník fakturu . Jde mi o to aby to bylo legální , abych z toho neměl problém .
Odpověď:
Fakturu byste měl vystavit pokaždé. Na faktuře bude např. 1000 kreditů do služby xyz.cz a cena. S účtováním - je to klasický příjem, nic složitého bych za tím nehledal. Nelegální je faktury nevystavovat a přijímat peníze.
Obchodní podmínky by měly obsahovat všechna informace o Vás, práva a povinnosti Vás a zákazníka, informaci o tom, že virtuální kredit je nevratný, jak se dá kredit koupit atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2012 0:57
Je možné u stránky kde může dát uživatel lajk(like) , nebo surfovat , do budoucna i inzerce , vše je zdarma , každý si vydělá kredity dle surf nebo lajk.
Chci nabídnout i možnost si koupit kredit , nevím jestli je to u služby kde je surfování a možnost dávání lajku možné , a do jaké kategorie to patří .
Jsem neplátce DPH ,