Re: Odstupné po rodičovské dovolené
Nemyslím, že by bylo teď potřeba dávat výpověď. V prvním zaměstnání jste na RD a v druhém budete pracovat. Až se bude blížit konec RD, tak se můžete rozhodnout, co dál.
Vidím to stejně, prostě budete mít zároveň 2 zaměstnavatele a pak se uvidí. Ovšem kdyby nový zaměstnavatel podmínil Vaše zaměstnání tím,že u toho prvního musíte skončit, tak nezbude, než abyste Vy dala ještě teď v říjnu výpověď anebo se později na skončení dohodla.
Myslíte toto?
ZP § 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
Odstavec 1 říká, že potřebujete souhlas od 1. zaměstnavatele, pokud chcete pracovat zároveň u 2. zaměstnavatele, který má stejnou činnost jako ten 1.
A odstavec 3 Vám říká, v kterých případech ten souhlas nepotřebujete. Vy jste pedagožka, pracujete 1 pedagogickém zařízení a chcete pracovat ještě ve 2. pedagogickém zařízení, odstavec 3 mluví o pedagogické činnosti - takže z toho podle mě vyplývá, že nepotřebujete souhlas od ZŠ, abyste mohla být zároveň zaměstnaná v MŠ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
16. 10. 2014 14:55
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené, kterou mám na tři roky, tj do ledna 2016, ale rodičovský příspěvek budu, díky jeho navýšení pobírat do března 2015. Od ledna 2015 mohu nastoupit do nového zaměstnání, ale stále jsem zaměstnaná u původního zaměstnavatele. Přičemž mé pracovní místo zaniklo. Měla bych mít nárok na odstupné. Zaměstnavatel mi nemůže dát výpověď, protože jsem na RD. Je tu další možnost dát výpověď na základě dohody, přičemž bude uvedeno, že končím z pro nadbytečnost z důvodu organizačních změn, tím pádem, by mi náleželo odstupné. Mám nárok tuto dohodu po zaměstnavateli požadovat, nebo je to jen jeho dobrá vůle, že se mnou tuto dohodu sepíše? Děkuji