Re: okamžitá výpověď zaměstnanci
Projděte si dnešní diskuzi, stejné téma je tam už zpracované. A pro příště - nepište do nadpisu "okamžitá výpověď ", navíc když text dotazu máte správně. Okamžitá výpověď neexistuje a dost zdejších diskutujících (včetně mě) už je na tento termín alergických.
Jinak - pokud chce zaměstnanec končit a na prac. poměru netrvá ani zaměstnavatel, můžete mu nabídnout sepsání dohody o ukončení.
OK. Díky. Já to napsala tak, jak mi volal šéf: že chce okamžitě zrušit pracovní poměr zaměstnanci, který mu napsal sms, ve smyslu, že už mu šéfové lezou krkem a že už nedojde a vypnul si telefon.
Mám obavu, že po tom, co zaměstnanec předvedl na dohodu slyšet nebude :-( Proto se ptám, který § v Okamžitém zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem použít
Projděte si dnešní diskusi (nebo možná už včera, ale je to kousek), je to tam pěkně rozebrané i s odkazem na judikát soudu.
Děkuji. Právě jsem to dočetla. Judikát je starý a zas je nový zákoník práce, takže teď vážně nevím.... čekat 5 dnů,psát mu neomluvenou absenci a pak mu poslat oznámení o okamžitém zrušení?
Ještě je možnost zavolat na inspektorát práce a konzultovat to tam...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
30. 4. 2015 14:37
Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost s tím, že vám zaměstnanec nepřijde do práce a jen pošle sms, že končí ? Ještě měsíc mu má běžet výpovědní lhůta.
Můžeme mu okamžitě zrušit pracovní poměr dle §55 odst 1b?
Dnes mu píši neomluvenou absenci a v pondělí bych mu ji napsala nejspíše také....
Děkuji