Dle mého názoru se dodaňuje jenom materiál ... a u materiálu byste nějakou evidenci měla mít ... a inventuru taky každý rok provádět (zákon to sice nenařizuje, ale jak jinak státu prokážete, že vám někdo něco neukradl nebo jste nevysypala do kanálu).
No ale jak to udělat aby se koza nažrala a vlk zůstal celej ... pokud víte kolik jste toho k 31.12. měla na skladě tak jenom posčítejte pořizovací ceny posledních nákupů ...
No a pokud nic z toho nezvládnete, tak z dokladů si inventuru vymyslete (nic lepšího neuděláte) ... hlavně něco dodaňte ... i snaha se cení :-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 7:57
Dobrý den,
mám internetový obchod s bižuterií a šperky, která sama vyrábím. Loni jsem uplatňovala skutečné výdaje, protože jsem s podnikáním začínala a měla je vyšší než příjmy, takže ve výsledku jsem byla ve ztrátě.
Letos (za rok 2011) se mi více vyplatí paušál. Musím podat dod. daň přiznání, ale mám problém s materiálem.
Není v mé moci udělat inventuru - na výrobek nelze spočítat konkrétní náklad (některé korálky jsou na váhu, drobné....atd.)
Od materiálu mám často paragon s konečnou částkou a nelze dohledat kolik který pytlíček stál.
Mám tu nějaké hotové šperky, i nezpracované korálky.
Jak by jste to řešili Vy ?
Mám si do zásob prostě něco vymyslet ?
M.B