Re: Odstupné po skončení PN
nechápu, prořč jste jí v červnu vydávala potvrzení o zd.příjmech, když jste věděla, že bude ještě vyplaceno odstupné. Nicméně samozřejmě, že jí vystavíte nové. Ona si v březnu podá DP (nebo jí další zaměstnavatel udělá RZD)a uplatní slevy za celý rok.
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>se zaměstnankyní ústně domluveno, že odstupné
>>>>>>(organizační důvody) bude vyplaceno po skončení PN.
>>>>>>Neschopenka do 1.9.2015, ale p. jednatel se rozhodl,
>>>>>>že jí
>>>>>>odstupné bude vyplaceno již v srpnové výplatě, tedy k
>>>>>>15.9.2015. Paní je invalidní důchodce, má nárok na
>>>>>>slevu na
>>>>>>invaliditu a poplatníka, ale vzhledem k tomu, že tu
>>>>>>nemá již podepsané prohlášení, sleva se jí uplatňovat
>>>>>>nebude. A teď k mé otázce: potvrzení o příjmech k
>>>>>>dani
>>>>>>jsem jí vydala již v červnu, když skončil její PP -
>>>>>>myslím si dobře, že jí musím vydat nové, které bude
>>>>>>nahrazovat to staré? Moc se jí totiž nelíbí, že se jí
>>>>>>neuplatňují ty slevy na dani. V RZD v únoru se jí to
>>>>>>ale
>>>>>>všechno zúčtuje a dostane to zpět, že ano?
>>>>>>Děkuji.
>>>>>nechápu, prořč jste jí v červnu vydávala potvrzení o
>>>>>zd.příjmech, když jste věděla, že bude ještě
>>>>>vyplaceno
>>>>>odstupné. Nicméně samozřejmě, že jí vystavíte nové.
>>>>>Ona si v březnu podá DP (nebo jí další zaměstnavatel
>>>>>udělá RZD)a uplatní slevy za celý rok.
>>>>
>>>>Přiznám se, že jsem toto řešila úplně poprvé a vůbec
>>>>mi to v tu chvíli "nedošlo". Můžete mi prosím ještě
>>>>napsat, zda se bude měnit ještě něco jiného? ELDP,
>>>>apod.?
>>>>Děkuji.
>>>
>>>Ona onemocněla v ochranné době ?
>>
>>Měla neschopenku už od 6.3.2015, šla marodit hned den
>>poté, co obdržela výpověď pro nadbytečnost.
>
>Takže jí vlastně ještě pracovní poměr neskočil !!!!!
Skončil, protože nikdo z nás netrval na jeho prodloužení (ani ona ani my).
Ale tak to přece není, pracovní poměr trvá dále, pokud zaměstnanec (zaměstnavatel v tomto žádná práva nemá) neprohlásí, že na prodloužení pracovního poměru netrvá. Pokud toto neprohlásí, PP trvá, takže opačně, než uvádíte vy, nežádá o prodloužení, nýbrž o neprodloužení. Což by ovšem musela učinit v době, než uplynula výpovědní doba. Pokud tak neučinila, pracovní poměr stále trvá, protože teď už to prohlásit nemůže. Zkuste si pročíst § 53 odst. 2 zákoníku práce.
Promiňte, špatně jsem se vyjádřila - pracovní poměr opravdu trval pouze do 31.5.2015, protože zaměstnankyně trvala na skončení k 31.5.2015 - naše firma s tím pouze souhlasila, i když vím, že to na to nemá žádný vliv. Zároveň bylo ústně dohodnuto, že odstupné bude vyplaceno po skončení neschopenky. Neschopenku ukončila k 1.9.2015 a teď se jde hlásit na ÚP. Když tu dnes byla, tak pan jednatel souhlasil, že jí odstupné vyplatíme 15.9.2015.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
1. 9. 2015 12:32
Dobrý den,
se zaměstnankyní ústně domluveno, že odstupné (organizační důvody) bude vyplaceno po skončení PN. Neschopenka do 1.9.2015, ale p. jednatel se rozhodl, že jí odstupné bude vyplaceno již v srpnové výplatě, tedy k 15.9.2015. Paní je invalidní důchodce, má nárok na slevu na invaliditu a poplatníka, ale vzhledem k tomu, že tu nemá již podepsané prohlášení, sleva se jí uplatňovat nebude. A teď k mé otázce: potvrzení o příjmech k dani jsem jí vydala již v červnu, když skončil její PP - myslím si dobře, že jí musím vydat nové, které bude nahrazovat to staré? Moc se jí totiž nelíbí, že se jí neuplatňují ty slevy na dani. V RZD v únoru se jí to ale všechno zúčtuje a dostane to zpět, že ano?
Děkuji.