Poškozené zboží má zákazník právo reklamovat, nikoliv vrátit ve 14 denní lhůtě. Tím, že deštník poslala špatně zabalený, vás defakto zachránila, protože jí ho můžete poslat zpět (pochopitelně s dopisem vysvětlující situaci) aniž byste jí musela vracet peníze. Příště doporučuji takto špatně zabalené zboží od pošty vůbec nepřebírat.
Fascinuje mě, že provozujete eshop s takto elementárníma neznalostma.
Pane Petřina,podle informací ČOI
Jsem povinna vzít poškozené zboží od zákazníka pokud je to ve lhůtě 14 dnů,zaplatit mu plnou kupní cenu včetně dopravy a následně mu vystavit fakturu na uhrazení nákladů spojených s uvedením zboží do původního stavu,což je v reálu nemožné a končí to leda soudními tahanicemi,protože to nikdo neuhradí.
Nemohu nepřevzít balík jen proto,že si myslím,že je špatně zabalený.To ,že byl poškozen jsem zjistila po rozbalení ještě na poště a ihned podala reklamaci ,kterou samozřejmě neuznali.Teď je otázka zda nejsem povinna přesto vrátit peníze a pak požadovat já peníze za uvedení výrobku do bezvadného stavu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 7. 2012 21:54
Dobrý večer,
potřebuji radu pro mě dost komplikovaného vrácení ve 14 denní lhůtě(tento zákon nám byl čert dlužen!)
Zákaznice mi po 14 dnech vrací slunečník na kočárek u kterého se ulomil úchyt,dle výrobce špatnou manipulací,přetažení nebo širší konstrukce než slunečník dovolí,samozřejmě se brání,že ona to nebyla,výrobce mi zaslal nový konec abych měla klid,tak jsem souhlasila s vrácením plné kupní ceny,jenomže dnes mi slunečník přišel v celé své délce,nerozpojený a obalený jen pytlem na odpadky.Je ohnutý,nejde otevřít,ihned jsem podala na poště reklamaci na to mi řekli,že to na 99% neuznají,jelikož obal je nevhodný pro křehkou věc,která může manipulací změnit tvar.
Já teď nevím zda jsem povinna po zamítnutí reklamace poštou vzít toto zboží a vrátit paní peníze,protože to je ve lhůtě 14dnů.