Pracovní neschopnost v zaměstnaneckém poměru a podnikání jako OSVČ

• (neregistrovaný)

30. 7. 2012 12:21

• Dobrý den, od 4/2011 jsem v pracovní neschopnosti. V únoru 2012 jsem byla na výměně kolenního kloubu. Vzhledem k tomu, že jsem zaměstnaná, pobírám PN cca. 15 000Kč/měs. Nyní jsem již podruhé žádala na OSSZ - posudková komise o prodloužení, bylo mi vyhověno, prodlouženo do říjen 2012. Orthoped si myslí, že vzhledem ke komplikacím které mám,  bude PN potřeba prodloužit ještě minimálně do prosince 2012. Nyní jsem dostala návrh od kamarádky být společnicí na ŽL ve firmě, která bude prodávat zboží přes internet. Objednané zboží bude balit a rozvážet jiná firma. Tedy já nikam nechodím, jen hlídám objednávky a přes internet odesílám dodavateli- práce je zvládnutelná z ,,postele". Mám se bát OSSZ? Mohou mi ukončit neschopenku na OSSZ? Ve svém původním zaměstnání pracuji jako obchodní zástupce. Tedy cestování autem a chození a nabízení zboží v obchodních centrech po celé ČR. Děkuji za pomoc Gabi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2012 8:49

ivzez

Budete-li dodržovat léčebný režim, můžete pracovat i v době pracovní neschopnosti. Nemůžete vykonávat pouze tu činnost, z níž pobíráte dávky nemocenského pojištění.

Ovšem pozor, aby u té nabídky nešlo o švarc systém. To by se mohlo dost prodražit Vám, kamarádce i firmě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).