Re: Jaký doklad při pronájmu bytu
Já bych na místě kolegy určitě sepsala nějakou smlouvu, co je psáno to je dáno. Jinak na úhradu nájemného jim oběma stačí VPD, kdo vystavuje VPD nechá si originál, ten druhý dostane kopii. Mohou mít i ústní dohodu, která se ale těžko dokazuje.
Re: Jaký doklad při pronájmu bytu
A je někde dáno, že musí být uzavřena smlouva o pronájmu nebo také stačí ústní dohoda o pronájmu? Myslím, že při kontrole účetnictví dané firmy by to mohl finančák vyžadovat nebo se pletu?
Re: pronájem bytu + DP
>
>>>>Dobrý den, připojila bych se k tématu nájmu bytu,když
>>>>FO pronajímá
>>>>byt,měla by ten příjem přiznat v ročním zúčt.daně.Od
>>>>kolika Kč musí přiznávat?
>>>
>>>Je daná FO současně zaměstnanec?
>>>
>>Ano, je
>
>
>ZDP § 38g odstavec 2)
>
>příjem z nájmu vyšší jak 6.tis. Kč = povinnost podat
>daňové přiznání
>
>
>Moc děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 10. 2015 10:48
Dobrý den,
potřebuji poradit. Nejsem účetní, ale zdravý selský rozum mi říká, že když někdo někomu pronajímá byt, musí být uzavřená smlouva o pronájmu, pokud pronajímatel nepronajímá načerno. V práci se dohaduji s kolegou, který pronajímá byt jedné firmě. Je vzájmu firmy, aby na pronájem měla smlouvu, pokud to má být účetně správně. On mi tvrdí, že na to žádný doklad být nemusí. Že jen stačí, že mu firma vystaví výdajový pokladní doklad na provedenou úhradu nájemného.