Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
8. 8. 2012 10:27
Dobrý den, prosím o radu. Jsem studentka vysoké školy a přivydělávám si na brigádách. Pracuji na dohody o provedení práce a u jedné firmy mám rámcovou smlouvu o reklamní reprezentaci (v souladu s ustanoveními 51,491 a násl. zákona č.496/1964 Sb., občanský zákoník v platném znění). Růžový papír mám podepsaný u jedné firmy, kde pracuji na dohodu o provedení práce. U další firmy, kde pracuji také na dohodu o provedení práce tento papír podepsaný nemám a příjem se mi zdaňuje 15%. U firmy, kde pracuji na rámcovou smlouvu o reklamní reprezentaci se mi příjem nezdaňuje. Příjmy jsou obykle do 5000 měsíčně. Můj dotaz se týká toho, zda mám povinnost podávat daňové přiznání, případně jestli budu něco státu doplácet nebo mi naopak peníze vrátí a co v tomto smyslu znamná ta rámcová smlouva o reklamní reprezentaci.
Předem děkuji za každou radu
Zuzana