Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 8. 2012 17:33
Mám malý amatérský vesnický fotbalový tým. Nejsme žádná profesionální sportovní organizace, prostě parta lidí, co si občas o víkendech zakope proti podobné partě lidí z vedlejší vesnice.
Domluvil jsem se s místním podnikatelem, že nám poskytne určitý obnos peněz (řekněme jednotky tisíc Kč - cca do 5000) jako jednorázový sponzorský dar, a my na oplátku budeme u naší střídačky mít při zápasech plachtu s jeho logem.
Peníze bych chtěl použít na nákup nových dresů pro hráče, na zkvalitnění povrchu hřiště a nějaké drobné bych také chtěl jednorázově dát kamarádovi, který se už roky ve volných chvílích nezištně stará o naše hřiště. Osobně se na tom tedy nijak neobohatím, naopak budu na nákup dresů ještě něco přidávat ze svého.
Můžu něco takového legálně provést, pokud nemám ŽL na prodej reklamy? Můžu dát peníze kamarádovi, pokud jsem obyčejná fyzická osoba a tedy ho nemůžu zaměstnat, a on není živnostník a tudíž mi nemůže vystavit fakturu?