Dobrý den pane Nováku,
domnívám se, že Vámi navrhovaný postup bohužel není možný, jinými slovy bude-li smlouva uzavřena na Vaši manželku, pak bude muset příjmy z této činnosti uvést do svého daňového přiznání, resp. se budou započítávat do jejích příjmů pro účely posouzení Vaší slevy na dani.
Přeji Vám hezký den.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2012 19:55
Dobrý den,
manželka (na rodičovské dovolené) se zaregistrovala u spol. X-trade brokers - polské společnosti nabízející možnost obchodování měn, komodit a indexů, kde na své riziko bude nakupovat a prodávat zmíněné produkty. Můj dotaz zní, zda mohu já danit tyto příjmy v rámci daní z příjmu za rok 2012?
Ptám se z důvodu, že se chci vyvarovat situace kdy manželka dosáhne zisku např. 5 000 Kč za rok ale při ročních příjmech vyšších jak 68tis Kč (např. v úhrnu za 70tis Kč nakoupí a za 75tis Kč prodá) a já nebudu moci na konci roku uplatnit slevu na dani na manželku. Osobně bych tento příjem považoval za příjem z prodeje SJM i když podoba obchodovaného jmění je virtuální. Děkuji. JN