Re: OČR
Děkuji, ale na sociálce mi bylo řečeno, že je změna, prý placené nemocenské dávky nově 30 dní.
Re: OČR
Kdepak, nezkouším. Právě jsem se vrátila ze sociálky - opravdu, informace některých pracovnic stojí za to.
Abych upřesnila: Máme zaměstnance Slováka, přinesl ošetřovačku - 10 dní. Protože chce posílat nemocenskou na Slovensko na účet manželky, volala jsem na sociálku pro informaci co má onen pracovník doložit a kromě jiného, protože slov.sociálka proplácí 10 dní, jsem se zeptala i na to, jestli u nás také nepřidali ten 1 den. A tato pracovnice sdělila - cituji: "Kolik dní že má tu ošetřovačku? 10? V pořádku, je změna, my můžeme proplatit až 30 dní."
Proto, zmatená, jsem se tady dotázala (a dotaz byl takového rázu, žé já jsem ten poslední blbeček, kterému se tato obrovská změna ještě nedonesla). No a dnes jsem tam vezla tu ošetřovačku a pro jistotu jsem se (jiné pracovnice) zeptala na totéž s tím, co mi bylo odpověděno do telefonu. Tato pracovnice vytřeštila oči, pak se zamyslela a pravila, že (teď nevím zda to budu správně reprodukovat), že ta dotyčná si to popletla, dřív prý zaměstnanci ze SR, pokud onemocněl, mohla být nemocenská proplacena až do 30 dnů (ještě před vstupem do EU).
Ježíši, to jsem se rozepsala. Zdravím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 8. 2005 13:42
Prosím - program mi vypočítal:
OČR od 8.8.05 do 17.8.05 = 10 dnů omluv.absence
9 dnů vyloučené doby
Nechápu totiž, proč vylouč. doby 9 dnů. Vysvětlí někdo?
Díky.