Re: Vyplata a doklad o predani
A proč je pro Vás tak důležité do datum převzetí, hlavně, že výplatu dostanete:-))))
Doklad o převzetí musí mít ve firmě pro doložení, že výplatu předali Vám a ne do vlastní kapsy:-)))
Většinou se teď praktikuje, že firmy zasílají mzdu na účet, tak tam je to jasné......
Také nevím k čemu. Dělám v účtařině řadu let, ale nikdy jsem se s tím nesetkala. Pro vás to není absolutně k ničemu, ale pokud to budete vyžadovat, je to zase práce navíc - ať se rozrůstá birokracie.
>>>>>Dobry den,
>>>>>je moznost ziskat nejak doklad o prevzeti vyplaty s
>>>>>datumem prevzeti? Nikdy nam totiz nic nedali, jen
>>>>>jsme
>>>>>podepsali vyplatni sacek a jakousi sjetinu. Nam do
>>>>>ruky
>>>>>dali jen penize a nepodepsany vyplatni pasek.
>>>>>
>>>>>Dekuji
>>>>***
>>>>A proč je pro Vás tak důležité do datum převzetí,
>>>>hlavně, že výplatu dostanete:-))))
>>>>Doklad o převzetí musí mít ve firmě pro doložení, že
>>>>výplatu předali Vám a ne do vlastní kapsy:-)))
>>>>Většinou se teď praktikuje, že firmy zasílají mzdu na
>>>>účet, tak tam je to jasné......
>>>
>>>můžete je požádat o podpis a razítko na výplatním
>>>lístku...ale pokud jste dostal vše v pořádku,nevím k
>>>čemu
>>>by vám to bylo...
>>Také nevím k čemu. Dělám v účtařině řadu let, ale
>>nikdy jsem se s tím nesetkala. Pro vás to není
>>absolutně k
>>ničemu, ale pokud to budete vyžadovat, je to zase
>>práce navíc - ať se rozrůstá birokracie.
>§ 120/4 ZP "hovoří" zcela jasně. (ZP je i zde)
>Při podpisu převzetí financí požádejte o kopii
>výdajové dokladu.
Fajn, co když má firma 400 lidí a vyplácí hotově? 400 výdajových dokladů?
chápu, že může být někdo v situaci, kdy dostane výplatní lístek a finance dostává třeba ve splátkách, protože firma nemá zrovna celou hotovost, potom je třeba si uschovávat lístky pro případné uplatňování např.v konkurzu či likvidaci,kdy nikdo z firmy s vámi již nekomunikuje a uplatňujete u konkurz.správce,soudu....proto bych doporučovala opravdu ten výplatní lístek nechat orazítkovat a podepsat účetní - pokladní při výplatě...ale pokud tato situace není váš případ tak běžně se z pokladny vystavuje souhrnný výdajový doklad na celé mzdy a výplatní listiny jsou přílohou,tedy nevystavují se jednotlivé výd.doklady na jednotlivé zaměstnance...
Možná se mýlím, ale na základě předchozích Pokecových dotazů se domnívám, že by rád uplatnil zrušení pracovního poměru podle §54 písm. b)- nevyplacená mzda ani 15 dnů po splatnosti.
Už jsem mu psala, že tento § může zaměstnanec uplatnit až 16. den po skončení měsíce (např. mzda za červenec, musí počkat do 15. září a když není vyplacena, pak 16. září může dát tuto výpověď podle § 54. Pokeci, teď k tomu tedy ještě dodávám, že je tam ještě další podmínka k uplatnění tohoto § a to, že můžete okamžitě zrušit pracovní poměr pouze ve lhůtě jednoho měsíce ode dne, kdy jste se o důvodu k okamžitému zrušení dověděl, nejpozději do 1 roku ode dne, kdy důvod vznikl. Takže byste to mohl použít, pokud by Vám byla po 15. srpnu vyplacena mzda za červen. Při pozdě vyplacených dřívějších výplatách už byste stejně tento § použít nemohl, protože už uplynula doba (1 měsíc), kdy jste se o tomto pozdním vyplacení dověděl.
Možná se mýlím, ale na základě předchozích Pokecových dotazů se domnívám, že by rád uplatnil zrušení pracovního poměru podle §54 písm. b)- nevyplacená mzda ani 15 dnů po splatnosti.
>Už jsem mu psala, že tento § může zaměstnanec uplatnit
>až 16. den po skončení měsíce (např. mzda za červenec,
>musí počkat do 15. září a když není vyplacena, pak 16.
>září může dát tuto výpověď podle § 54. Pokeci, teď k
>tomu tedy ještě dodávám, že je tam ještě další podmínka
>k uplatnění tohoto § a to, že můžete okamžitě zrušit
>pracovní poměr pouze ve lhůtě jednoho měsíce ode dne,
>kdy jste se o důvodu k okamžitému zrušení dověděl,
>nejpozději do 1 roku ode dne, kdy důvod vznikl. Takže
>byste to mohl použít, pokud by Vám byla po 15. srpnu
>vyplacena mzda za červen. Při pozdě vyplacených dřívějších
>výplatách už byste stejně tento § použít nemohl,
>protože už uplynula doba (1 měsíc), kdy jste se o tomto
>pozdním vyplacení dověděl.
Dobry den,
dekuji vsem za rady, ktere jsem nakonec nemusel pouzit. Pouzil jsem tvrdou obchodni nabidku generalnimu rediteli. A to, ze kdyz me okamzite propusti dohodou navrhnu externe inovacni zlevneni vyroby, ktere lze provest ve vlastni rezii. Vysledkem bude, ze pracovnik se min nadre, vic videla a zaroven slevni vyrobek o 20-50% prozacatek.
Clovek ktery mne i ostatni sikanoval musel nakonec ustoupit.
Mam vypoved dohodou k dnesnimu dni s podpisem vyrobniho namestka (sikanisty), souhlas generalniho reditele, vse s firemnim razitkem.
To, ze me namestek nadaval do hajzlu a ze jeste uvidim, beru jako spestreni dne. Je to proste chudak, ktery nestaci na svou funkci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 8. 2005 22:38
Dobry den,
je moznost ziskat nejak doklad o prevzeti vyplaty s datumem prevzeti? Nikdy nam totiz nic nedali, jen jsme podepsali vyplatni sacek a jakousi sjetinu. Nam do ruky dali jen penize a nepodepsany vyplatni pasek.
Dekuji