Re: Dovoz zboží ze 3.země
Musíte mít JSD, ´to je pro Vás daňový doklad ve smyslu zákona o DPH (= §30+ čtěte také §23 a §38-hovoří právě o základu daně), ze kterého použijete základ daně(bude přepočtený celním kurzem, který musíte právě použít pro výpočet DPH na vstupu i výstupu současně - v daň.přiznání ř. 260+340).
DPH si musíte sami vypočítat (platí od 1.1.2005).
Záleží také, jaké máte dodací podmínky - t.j. zda je doprava v ceně zboží (např. DDU), nebo přijde samostatně, potom tuto částku musíte ještě přičíst k onomu základu daně z JSD.
Nedá se tam jednoduše odpovědět, protože někdy na JSD už máte dle dodacích podmínek započtenu přepravu úseku po 3. zemi a tudíž musíte přičíst ještě dopravu po EU.
Do účetnictví dáte částku z faktury přepočtenou Vaším kurzem, který máte v interní směrnici (denní, pevný)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 8. 2005 22:58
Dobrý večer, může mi někdo poradit? Přišla nám faktura - dovoz zboží z Japonska. Jak to bude s DPH? Hledala jsem přes vyhledávač - mám v tom guláš. Moc děkuji za rady. Janča