Hlavní navigace

Jak odepisovat POČÍTAČOVOU SÍŤ?

  • (neregistrovaný)

    1. 9. 2005 10:23

    Dobrý den,

    prosím o radu, jak odepisovat počítačovou síť, kterou jsme pořídili za 300 tisíc Kč. Jde o nehmotný majetek nebo zhodnocení budovy?

    Děkuji, Marcela

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2005 13:41

      Naďa G. (neregistrovaný)

      Re: Jak odepisovat POČÍTAČOVOU SÍŤ?
      Hmotný majetek 1. odpisová skupina. SKP 32.20.11.

    • 1. 9. 2005 21:29

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: Jak odepisovat POČÍTAČOVOU SÍŤ?
      Dobrý večer. Je mi líto, ale mám jinou informaci - podle auditorky jsme měli zařadit PC síť odděleně: kabeláž (to co je pevně připojeno k budově) je TZ budovy (a pokud budova není vaším majetkem musíte mít písemný souhlas k TZ, jinak nebudou odpisy uznány FÚ jako náklad // a pokud se odstěhujete, kabeláž = TZ cizího majetku v každém případě neodepíšete // řešením je "odprodat" kabeláž vlastníkovi budovy, který bude odepisovat a dohodnout se na kompenzaci - např. dočasní navýšení nájemného) , ostatní věci propojené "zásuvkou na 220V" - stejně jako samostatná PC. Problémem jsou Racky (rozvodné skříně). Rozdělení vyžaduje oddělení na fakturách. Pro větší jistotu doporučuji obrátit se na firmu SIAK, která Vám potvrdí zatřídění do SKP, nebo nejlépe dotazem na ministerstvo financí (opravdu odpovídají, i když zpožděně).

    • 2. 9. 2005 7:37

      Pepan (neregistrovaný)

      Re: Jak odepisovat POČÍTAČOVOU SÍŤ?
      A jak zaevidovat počítačovou síť mezi budovama (kabel vedený např. v zemi, po různých sloupech, jeřábových drahách, konstrukcích apod. ?
      SIAK potvrzuje nebo radí zatřídění i zdarma, pokud mu pošlu dotaz mailem ? Můžete dát kontakt na SIAK a ministerstvo financí, kde se dají posílat dotazy ?
      Děkuji.

    • 5. 9. 2005 9:47

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: Jak odepisovat POČÍTAČOVOU SÍŤ?
      A na koho se obrátit na MF ? Mail či telefon prosím....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).