Re: přečerpaná dovolená ????
.......děkuji. Chápu to dobře, že jsem tedy přečerpala a už do konce roku nemám nárok na dovolenou ? P.S. - nebyla jsem nemocná.
>Dobrý den-chci Vás poprosit zaměstnavatel mi oznámil,
>že jsem přečerpala dovolenou za tento rok o 3,5 dne !
>Jelikož jsem od od 1.1.2005 do 6.3.2005 na ÚP ,
>7.3.2005 do 31.5.2005 pracovala u jedné firmy, kde jsem si
>nevybrala ani jeden den dovolenou a dostala jsem
>proplacené 5 dní a v nové prácí od 1.6.2005 pracuji a
>vybrala jsem si 15 dní dovolené.
>Mám opravdu přečerpanou dovolenou ? Předem moc děkuji
>za radu. :o)
>
Pokud dobře počítám, tak jste opravdu přečerpala 3,5 dne.
(20:12=1,67x7=11,67 - zaokr. na 11,5 nárok)
Souhlas s předchozím názorem, od 1. 6. do 31. 12. je to 7 měsíců, čili při nároku 20 dní za rok, je to ll,5 dne. Dovolená se počítá u každého zaměstnavatele zvlášť.
Ale divím se, že na to přišel zaměstnavatel až po vyčerpání dovolené, to přece musel vědět už když Vám ji povolil vybrat. Dovolenou nařizuje zaměstnavatel.
........při nástupu mi říkal, že si klidně můžu vybrat dovolenou.Že nebude brát zřetel jak dlouho u nich dělám a teď mi řekl, že jsem 3,5 dne přečerpala a chce mi ji strhnout z dalšího roku 2006.
Docela mě to mrzí, prototže jsem si vybrala dovolenou místo abych šla marodit, protože mi bylo zle a nechatěla jsem si brát neschopenku (když jsem byla ve zkušební době)..:o(
..........já jsem odpracovala za tento rok 6 měsíců u dvou zaměstnavatelů (ja k uvádím víše)U prvního jsem pracovala necelé 3 msíce (bez 7 dnů) a nevybrala jsem si ani jeden den dovolenou. U druhého pracuji do teď a vybrala jse m si 15 dnů. U obu případů jsem měla nárok dle ZP na 20 dnů. Jelikož mi řekli, že jsem 3,5 dne přečerpala, tak mě zajímalo zda opravdu tomu tak je a zda do konceroku už nebudu mít opravdu nárok ani na jeden den dovolené. Přede všem děkuji za rady !
V 1. prac.poměru jste měla nárok za dva (celé) měsíce-
1.67x 2 = 3,34= 3 dny. Ve 2.p.poměru 7x 1,67= 11.69=12 dnů.
Podle mě je přeplatek i v prvním p.p.,ale o ten Vám nejde,že. Ve druhém je přeplatek 3 dny, to znamená ,že Vám srazí a již nárok na dovolenou již letos bohužel nemáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 9. 2005 12:08
Dobrý den-chci Vás poprosit zaměstnavatel mi oznámil, že jsem přečerpala dovolenou za tento rok o 3,5 dne !
Jelikož jsem od od 1.1.2005 do 6.3.2005 na ÚP , 7.3.2005 do 31.5.2005 pracovala u jedné firmy, kde jsem si nevybrala ani jeden den dovolenou a dostala jsem proplacené 5 dní a v nové prácí od 1.6.2005 pracuji a vybrala jsem si 15 dní dovolené.
Mám opravdu přečerpanou dovolenou ? Předem moc děkuji za radu. :o)