Hlavní navigace

Odchod z firmy po zkusebni dobe ?

  • (neregistrovaný)

    1. 9. 2005 12:13

    Dobry den,
    chtel bych Vas pozadat o radu. Mam se svym zamestnavatelem uzavrenou pracovni smlouvu na dobu urcitou. V tuhle chvili zvazuji odchod z teto firmy, ale mam jiz po zkusebni dobe. Vztahuje se prosim i u smlouvy na "dobu urcitou" - 2 mesicni vypovedni lhuta - v pripade, ze bych se se zamestnavatelem nedohodl jinak ? Jinymi slovy - ma zamestnavatel pravo me jeste 2 mesice drzet ve firme v pripade podani vypovedi ? Predem Vam dekuji.

    Lukas Drda

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2005 12:20

      AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Odchod z firmy po zkusebni dobe ?
      Ano, podáváte-li výpověď, při 2 měsíční výp.lhůtě musíte ještě pracovat. Zkuste se s ním dohodnout na skončení dohodou, třeba na to přistoupí.

    • 1. 9. 2005 12:27

      graver (neregistrovaný)

      Re: Odchod z firmy po zkusebni dobe ?
      Ano, smlouva na dobu určitou končí uplynutím sjednané doby, do tohoto data jsou pro ukončení PP stejné podmínky, jako při PP na dobu neurčitou. Pokud ale leží sjednaná doba uprostřed výpovědní lhůty, končí PP touto sjednanou dobou.

    • 1. 9. 2005 17:21

      ales (neregistrovaný)

      Re: Odchod z firmy po zkusebni dobe ?
      prověřte zda ještě platí ,že ve smlouvě na dobu určitou může být zkuš.doba,nesleduji to už nějaký pátek ,ale pokud ne tak je smlouva stejne neplatná,jinak má kolega pravdu ve výpovědi je fuk jestli na dobu tu nebo tu .
      dohodou to nepůjde.

    • 1. 9. 2005 17:39

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Odchod z firmy po zkusebni dobe ?
      Ano, zkušební doba může být i ve smlouvě na dobu určitou. Ale i pokud by to bylo zakázáno (což není), pak by nebyla neplatná celá smlouva, ale pouze část týkající se zkušební doby.
      Má dvě možnosti: buď se dohodnout nebo dát výpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).