Re: KH - krátké jednací číslo výzvy
Díky Vladimíre. Zajímalo by mě, zda někdo už opravdu dostal VÝZVU. Zatím všude čtu, že berušky obvolávají nebo posílají mejly a posílání výzev nějak nefunguje....
Jaké máte zkušenosti?
Třeba zde:
https://www.facebook.com/golan.danova.kancelar/posts/1130243643683223?fref=nf&pnref=story
A co kdyby bývalo někoho na FS napadlo, aby byly počáteční nuly generované v čj. už při vytváření výzev k odeslání, jak je to dobrým zvykem u různých jiných státních úřadů (např. SZIF v agendách dotací)? Jenže to bychom asi toho od nich chtěli moc. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo vypadat takhle a FS nechá na poplatníkovi, aby si sám hlídal kolik míst má být v čj. Když je to povinnost daň. subjektu, myslela jsem si automaticky, že stejnou povinnost bude mít ten, kdo odesílá výzvy. Zřejmě jsem byla moc naivní.
Naivní Lenko,
přece nechcete stavět na stejnou úroveň bojovníky s daňovými úniky a potencionálními podvodníky? A potencionálním podvodníkem je každý plátce DPH!!
Někdo se projevuje pouze tím, že nedoplní nuly do č.j., někdo spřádá ještě větší podvody!!
Ještě že máme naši vrchnost, která tu udělá pořádek. A nulama to začíná!!
ANO, bude hůř
Hezký den a hezký víkend!
Co je na tom Pavle nejhorší, že tohle chápou jen zainteresovaní, jako Vy a my tady a zkrátka ti, co se tím musí zabývat. Vidím rudě, když se někde objeví pravdivý článek jako to celé (ne)funguje a v diskuzi pod článkem se hned objeví reakce typu: ,,á potrefené husy kejhaj'' ,,jen tak na vás hajzlíci, konečně začnete pořádně platit daně'' a podobně.
Zkrátka laická veřejnost (hezké pojmenování) to baští i s navijákem, protože živnostník a podnikatel je u nás přece odjakživa lump a podvodník a priori. Takže plebs tleská ručičkama, jak na ty lumpy konečně došlo. Je mi z toho smutno a raději už ty diskuze ani nečtu.
Nevím jak by se na to díval soud při odvolání že jsem neodpověděl, pokud ve výzvě je počátečních čísel 7 a v odpovědi je také těch 7 tak jsem přeci odpověděl na tuto konkrétní výzvu. To že v návodech je napsáno 8 devítek ,mohu také brát jako to, že jich tam nemůže být více. nějaká vodící nula by mně neměla vůbec zajímat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
18. 3. 2016 9:58
Pokud budete reagovat na výzvu, zkontrolujte si prosím délku jednacího čísla výzvy. Pokyny uvádějí, že musí být ve formátu 99999999/99/9999-99999-999999. Výzva, která přišla mně, však měla toto číslo kratší - místo osmi znaků na začátku před lomítkem jich tam bylo jen sedm. V takovém případě je nutné doplnit zleva nuly, aby celkový počet znaků byl 29. Problém může nastat, pokud odesíláte hlášení přímo z účetního programu, který s tímto nepočítá, nebo data vyexportujete a načtete do EPO. Ve druhém případě Vám to nahlásí chybu jen při importu, všechny další kontroly projdou, ale číslo jednací zůstane nevyplněno. Mohlo by se pak snadno stát, že FÚ takovéto hlášení bez jednacího čísla výzvy nebude pokládat za reakci na výzvu s nepříjemnými důsledky ve formě nedobrovolného příspěvku do státního rozpočtu.