Dobrý den, pěkně prosím nějak mě to nejde:
A vystaví B fakturu(ten přefakturovaný nájemce), jak zaúčtuju na obou stranách ty faktury?
A FV pronájem 311/602 B FP 518/321/1
přef. energí 315/325 502/321/2?
platba 221/311 321/1/221
platba zál. 221/325 314/221
Chaos, a to nevím, jak to udělám na konci roku, ale když budu mít dobře ten začátek, tak to to snad dám přes ty dohady
Můžete mě to opravit?
Ano, rozumím hodili mě to na krk, bylo by lepší, kdyby si to rovnou pronajala ta poslední firma. Myslela jsem, že to dám dohromady nějak sama nebo (jako už několikrát) s Vaší pomocí. Vzhledem k tomu, že už mají konečně daňového poradce, tak jak vydím, jsem nucena to s ním probrat.
Děkuji a pěknou neděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 9. 2012 8:46
Dobrý den, máme pronajatý prostor + energie, majitel objektu není plátce DPH takže i doplatky za energie nám fakturoval bez DPH, my plátci DPH tento prostor včetně energií přefakturujeme jinému plátci, nájemné bude placeno jednou částkou,žádné zálohy na energie, služby, musíme nebo mohu se rozhodnout, zda přefakturovat s DPH nebo bez DPH, nejsem si jistá.
Můžu dát do nákladů doplatek za energie za 2011, když nám ho fakturují až v 2012?
Děkuji