Re: účtování v příspěvkové organizaci
****
K druhé části Vašeho dotazu :
Postupujete podle dříve platné vyhl.48/93 a nyní nové 107/2005 ? Nezdá se mi právě rozdíl hodnot oběda pro dítě a dospělého.
Trošku nerozumím tomu zvýšení úvazku pro kuchařky. Vaří přece společně pro zam. i děti nebo ne ?
Re: účtování v příspěvkové organizaci
Děti mají obědy levnější, protože mají menší porce, to je v pořádku. Ale náklady na výrobu jednoho oběda bych řekla, že jsou stejné, takže se mi zdá správné vzít poměr počet obědů dospělí/děti. Ale sama v tom tápu. O kolik se vám navýšila cena obědu pro dospělé?
Re: účtování v příspěvkové organizaci
Pokud máte závodní stravování pro zaměstnance ve zřizovací listině tak nic nepřeúčtováváte - pouze doplňkovou činnost pro cizí strávníky (převod nákladů podle poměru uvařených obědů pro vlastní a pro cizí, kuchařka má navýšen úvazek pro doplňkovou činnost - mzdové náklady se účtují analyticky rovnou na dopl. činnost. Jinak od zřizovatele jsme se ještě nic nedozvěděli, funguje to spíš naopak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 9. 2005 17:14
Účtujete prosím někdo závodní stravování v příspěvkové organizaci /škola/. Škola s vlastní šk.jídelnou, má stravování zaměstnanců v hlavní činnosti. V rozpočtu kuchařek nebyly zvýšeny úvazky i pro vyvařování pro učitele ani mzdový fond. Prý se má účtovat nejdříve v doplňkové činnosti a potom to převést do hlavní a tím si vytvořit mzdový fond. Už je to u nás letos asi třetí verze jak zaúčtovat závodní stravování. Dokážete mi někdo poradit?
Doposud jsme to dělali tak, že příjem ze stravného byl celý zaúčtován v hlav.činnosti na 6O2, náklady jsme podělili poměr podle počtu odebraných obědů pro žáky a zaměstnance. Asi to nebylo taky správné, neboť hodnota oběda pro dítě je nižší než hodnota pro dospělého strávníka.
Pokud někdo víte, budu vděčná.