Re: směrnice - penalizace????
Ta penalizace mě zaujala - delší dobu pátrám po jasném příkazu - povinnosti mít vypracované směrnice a podle mě je to spíš doporučení, které se považuje za všeobecně přijímané. Obvyklá reakce bývá: "A jak tohle úřadu vysvětlíte?" Když jim ale své postupy vysvětlím, nemusím mít směrnici. Nebo máte jiný názor?
Re: směrnice - penalizace????
Nemáte pravdu, avšak nehodlám to tady dlouze vysvětlovat. Mrkněte např. na §3a, odst.9 a návazně na §33a, odst.4 zákona o účetnictví; podívejte se na to, co je to vlastně "účetní záznam", "průkaznost účetního záznamu" a zjistíte, že sem patří např. i účtový rozvrh, odpisový plán, stanovení osob odpovědných za zjištění skutečností a provedení inventarizace dle §30, odst.2 ZOÚ atd., atd.
Z absence takovýchto dokumentů vyplývá neprůkazné účetnictví a následně sankce podle §37 za porušení §8, odst.2 v souvislosti s §8, odst.4 ZOÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 9. 2005 9:53
už tady byl někdy dotaz, ale nebyla odpověď: potřebuji vypracovat vnitropodnikovou směrnici. Vím, že je to dost důležité a nechce se mi do toho. Nevíte náhodnou někdo kolik tato práce stojí a hlavně kam se mám obráti?
Děkuji