Poštovné

• (neregistrovaný)

5. 9. 2005 12:48

Prosím o odpověď na banální otázku:
    Na jaký účet mám zaúčtovat koupení poštovních známek?
    Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2005 13:12

ELEN (neregistrovaný)

Re: Poštovné
      Nejde o poštovné jako službu, když jste tyto známky donesla do firmy. Budete tedy účtovat 213/211. Nezapomeňte na knihu cenin.
      V případě, že posíláte doporučeně účtujete 518/211

• 5. 9. 2005 13:42

H. (neregistrovaný)

Slečna účetní mi při předávání pokladny a veškerých faktur na přijetí říkala, že známky dává na 518, což jsem s ní souhlasila (nic jiného nezbývalo - zkušenější o 8 let jak já), ale říkám si po půl roce, že mám něco hmotného, a nelepím službu, ale známky. Taky bych to dalal na ceniny, ale říkala že podle nějakého paragrafu už nejdou známky na ceniny. Tak právě nevím. Celou dobu je účtuji na 518 a hlavní účetní (nová) mi nic na to neřekla, děkuji za každou radu a hlavně vysvětlení kam to mám teda účtovat.
      P.S.: A knihu cenin jsem v práci ještě teda neviděla, je proto možné že si to chtěla ulehčit a dávala známky na 518???

• 5. 9. 2005 14:02

ELEN (neregistrovaný)

Zkuste nakouknout do souvztažnosti. Tato publikace Vám opravdu mnoho napoví a pomůže. Jak sama chápete v tomto případě o službu asi nepůjde. Raději vezmu dopisy sebou na poštu, oni nalepí známky a mně vydají potvrzení na službu uhrazenou v hotovosti. Pak účtuji na 518. Koupit známky a donést je do firmy je zbytečně komplikované, ale chápu, že někdy to jinak nejde. Držím palce.

• 6. 9. 2005 11:43

Anonymní (neregistrovaný)

Pokud nakupujete známky do zásoby, tak na ceniny, pokud co dopis to známka, tak na 518.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).