Re: zařezení do platové třídy a plat. st
Momentálně jsem v prac.neschopnosti a nemám možnost nahlédnout do svých poznámek, ale pamatuji si, že nás ing.Hájek z MPSV školil v tom smyslu, že roky přepočítávat nemáme ( neb bychom se z toho taky mohli zbláznit:-)) JInak, mám-li nějaký problém, kde si opravdu nevím rady, volám MPSV, mzdové oddělení ( ing.Hájek,p.Trilč,ing.Kabát...) vždy ochotně poradí.Já se radši 2x zeptátm, i když možná někdy vypadám trochu jako pitomec, než bych to udělala špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 9. 2005 14:06
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, zda-li bylo správně provedeno zařazení níže uvedeného zaměstnance.
Zaměstnanec byl v roce 2003 zařazen v 7. plat.třídě. Má střední vzdělání s maturitou, takže se mu praxe nekrátila. V roce 2004 vyšlo nové nařízení vlády č. 330/2003, kdy tento zaměstnanec byl přeřazen do 9. plat. třídy.
V §14 NV 330/2003 je ustanovení, že se nepřehodnotí praxe započtená ke dni nabytí účinnosti zákona.
Otázka: Měla se tomuto zaměstnanci odečíst započitatelná praxe o 2 roky dle § 4 nebo dle ustanovení § 14 se tyto roky neodčítají?
Dle sdělení ÚP se roky neměly odečítat. (viz. §14)
Předem děkuji za odpovědi.