Re: Exekuce
Mzdová účetní mi odpověděla takto :
"vypisy z banky nemame k dispozici a ani nevim, jestli bysme byly ty spravne osoby, ktere muzou tyto informace poskytnout... "
Já jsem ale bez těchto dokladů bezradná. Jaké kroky můžu dál učinit ? Děkuji
>>Dobrý den, prosím o radu, zda má exekutorský úřad
>>právo vymáhat opětovně dlužné částky po dlužníkovi,
>>když
>>mu byly tyto částky prokazatelně sraženy ze mzdy a
>>odvedeny na finanční účet exekutora ? A jak si
>>dlužník
>>může odkontrolovat, že vše bylo zaplaceno. Má
>>exekutor
>>povinnost oznámit dlužníkovi , že má pohledávky
>>splaceny
>>?
>>Děkuji moc
>Vyžádejte si od mzdové účetní nebo od jiné účetní,
>která posílala srážky ze mzdy kopie výpisů z banky s
>danými platbami. Exekutor asi nemusí ohlásit, spíš se tam
>dotazujte vy, jestli už máte splaceno.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Re: Exekuce
zaměstnavatel má po tom,kdy dostane exekuční příkaz začít se srážením a posíláním sražených částek na účet,který je uveden na exekuč.příkazu. Po ukončení srážek (zaplacení,nebo ukončení prac.poměru) má za povinnost zaslat na soud (exekutorské kanceláři) přehled o provedených srážkách a zůstatku k datu ukončení exekuce v jejich firmě....na základě toho musí tomu,komu srážel vydat (a já dávám kopii) potvrzení,kolik bylo sraženo a zaplaceno, kolik zůstává (na exekučním příkazu je částka celková...)...takže nejlépe obrátit se soud a ten může vyzvat zaměstnavatele k podání informací pokud tuto svou povinnost nesplnil...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 9. 2005 11:07
Dobrý den, prosím o radu, zda má exekutorský úřad právo vymáhat opětovně dlužné částky po dlužníkovi, když mu byly tyto částky prokazatelně sraženy ze mzdy a odvedeny na finanční účet exekutora ? A jak si dlužník může odkontrolovat, že vše bylo zaplaceno. Má exekutor povinnost oznámit dlužníkovi , že má pohledávky splaceny ?
Děkuji moc