Re: kombinované studium
>>tak ted mě polilo horko, protože z debaty za začátku
>>měsíce jsem se dozvěděla, že pracující člověk
>>studující
>>kombinovanou formou má nárok na odpočitatelnou
>>položku. To asi bylo myšleno v žertu že? Pokud je to
>>pravda,
>>víte o tom prosím někdo něco bližšího? Protože v tom
>>přípědě se pěkně dlouho asi šidím.
>
>///Má nárok na odpočitatelnou položku (studium i
>kombinované) do dovršení věku 26 let - § 15 odst. 5.no to snad ne, je tam soustavná příprava. a to kombinované studium není.
Aby měl statut studenta, musí jít u středoškolského studia o studium DENNÍ.
U vysokoškolského studia FORMA NEROZHODUJE, je studentem, ať už jde o denní nebo dálkové studium. Musí jít ale o státem uznanou VŠ a nesmí jít o studium v programu celoživotního vzdělávání. A do 26 let.
Do 28 let je pak studentem, pokud jde o DENNÍ doktorandské studium.
Krom toho, že máte nárok na odčitatelnou položku na studenta, tak můžete také zažádat o přídavek na dítě. Dále jeden z rodičů na Vás může uplatňovat odpočitatelnou položku na dítě. Jste veden(a) jako normální student, i když studujete kom.formou. Říkám to z vlastní zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 9. 2005 15:28
tak ted mě polilo horko, protože z debaty za začátku měsíce jsem se dozvěděla, že pracující člověk studující kombinovanou formou má nárok na odpočitatelnou položku. To asi bylo myšleno v žertu že? Pokud je to pravda, víte o tom prosím někdo něco bližšího? Protože v tom přípědě se pěkně dlouho asi šidím.