Re: Opětné téma-ocenění vedení PÚ
Je zajímavé,že tento typ dotazu vždy vyvolá další reakci tazatele......
Zdá se mi to akorát - (já ve srovnání s jinými účetními firmami ještě fakturuji méně.) Účtuji v průměru 250,-- Kč za hodinu, někdy to vyjde i méně. Pokud propočítáte 8h týdně tj. za měsíc 32 hodin/250,--Kč Je to 8000,--. Takže máte v průměru u Vás tak 315,-- Kč na hodinu. Zdá se mi to přijatelné.
Záleží též na oblasti - např. pražské firmy si většinou účtují 25 - 30 Kč za položku, některé až 40 Kč. Kromě toho mzdy až 250 Kč na zaměstnance, někde krom toho ještě paušál na mzdy. V JČ to vesměs bývají nižší sazby. Ale vždy záleží na nabídce a poptávce. Nerozumím v dotazu údaji - 200 dokládků (drob.vydání) paragony (hotov.dokl.DD,)150 pokl.dokladů.
150 běžných pokl.dokladů v měsíci=denní příjmy tržeb,převody z BÚ a z BÚ,vklady,os.spotřeby podnikatele,převody mezi pokladnami (u této agendy jsou dvě),úhrady faktur a pod., těch dalších 200 měsíčně vedu jako "drobné vydání"=1 výdajový doklad měsíčně s pomocí přehl.tabulky(jsou to vesměs paragony,očísl.přímé nákupy zaměstnanců s podpisem,jménem a udaním účelu na zadní straně,kdy nevystavuji na každý paragonek výdajový doklad s jednotl.podpisy..).V průměru je to 750-800 položek v měsíci a práce tak na 60hod. měsíčně,menší město v JČ.Podnikateli,jak výše uvedeno,připadá opravdu 10000 měs. hodně.Proto můj dotaz,jak to účtujete jiní za přibližně stejných podmínek.Věřím, že toto téma vyvolává bouřlivé reakce,ale odpovězte jen, pokud chcete,žádné emoce a rozčilování.Neobracím se na zavedené účetní a auditorské firmy,ale právě na ty jednotlivé účetní,pracující každá na svůj živnostenský list a snažící se prosadit na trhu,které chtějí za kus poctivé práce odpovídající odměnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 9. 2005 8:29
Všem zdar k dílu..
Na toto téma již bylo hodně dotazů i příspěvků,leč přesto...
Podám konkrétnější případ.Menší město v JČ,vedení PÚ,mezd MO vč.odvodů a výkazů,kromě personalistiky,měsíčně: 200dokládků "dr.vydání"(paragony,hotov.DD),150 pokl.dokladů,100 fa přijatých,50 fa vydaných,zprac.2 bank mimo vystav.převod.příkazů,měs.plátce DPH,statistika a pod.Na firmě s notebookem strávím cca 8 hod.týdně,doma nad PC zpracováním a zaúčtováním na vlastním progr.vybavení přibl.taktéž.Váš názor na ohodnocení ?Já jen, jestli mně zákazník "nehoupá",za 10 hrubého (beru to jako "nečistý příjem",služby na zákl.ŽL..)je to prý moc a moc...Dík každému za příspěvek a hezký,úspěšný den