Re: Rodičovská dovolená a další tehotens
Pokud jste oznámila, že budete do 3 let věku dítěte na rodičovské dovolené, máte jen jednu možnost - předat zaměstnavateli žádost o novou mateřskou dovolenou. Budete mít spočtenou z doby před nástupem na první mateřskou.
Do práce byste mohla chodit pouze v případě, že by zaměstnavatel souhlasil s přerušením rodičovské dovolené - pak byste měla pochopitelně nárok i na nemocenské dávky.
Kdyby mi tedy zamestnavatel navrat do prace umoznil,rekneme treba ke dni 1.10.2005. A ja byh mu hned 1.10.2005 poslala neschopenku tykajici se rizikoveho tehotenstvi, mela bych narok na nemocenske davky i za predpokladu zebych neodpracovala zadny den?
Samozřejmě ano, ale přemluvit zaměstnavatele k přerušení rodičovské dovolené a pak nepřijít ani na jeden den mi připadne jako podraz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 9. 2005 9:07
Jsem na RD s 19mesicnim synem. Zjistila jsem, ze jsem opet tehotna. Muzu ukoncit RD a nastoupit do prace? Popripade v den nastupu zaslat zamestnavateli neschopenku, rizikove tehotenstvi? Bude mi zamestnavatel vyplacet nemocenskou i kdyz bych fyzicky do prace neprisla, jen mu zaslala neschopenku? dekuji