Re: Odečet - ZP
tak to má blbě....domluvte se se zdr.poj., nedošlo k nedoplatku,ale přeplatku zdr.poj.....pokud na to přijde třeba v min.roce dělám opravné přehledy...
tak úplně po pravdě to neopravuji....právě proto, že to má další dopady...jinak pokud by jste opravovala, tak bych si udělala souhrn pro zdr.pojišťovnu a případný přeplatek(jak v základně pro zdr.projištění tak v částce) bych v měsíci měla odečíst od platby, tím by se vyrovnala i daň...ale jak říkám nedělala jsem to...
Ale zaměstnanec měl k výplatě proto méně peněz a chce to vrátit, takže se tomu nevyhnu.
>
>tak úplně po pravdě to neopravuji....právě proto, že
>to má další dopady...jinak pokud by jste opravovala,
>tak bych si udělala souhrn pro zdr.pojišťovnu a případný
>přeplatek(jak v základně pro zdr.projištění tak v
>částce) bych v měsíci měla odečíst od platby, tím by se
>vyrovnala i daň...ale jak říkám nedělala jsem to...
Taky jsem nic takto dlouho zpětně nevracela. Ale jak jste se ptala na ty vyjímky a zda se dá posoudit, jestli je to vina účetní nebo ne, pak by se to dalo posoudit takto: jestli je tam založené jeho čestné prohlášení, že tento odpočet neuplatňuje u jiného zaměstnavatele, pak šlo jednoznačně o opomenutí účetní. Pokud nic neprohlásil, pak účetní mu ani nemohla tento odpočet uplatňovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ klesnou zpětně minimální zálohy na sociální pojištění, schválili poslanci
Místo založení s.r.o. raději EU Inc.? Vznikne nová evropská forma firem
Vyplňujete přiznání a přehledy za rok 2026? Pozor na tyto časté chyby
Krátké připomenutí povinností zaměstnavatelů před spuštěním JMHZ
Poplatky u lékařů: Co by měli vědět OSVČ a živnostníci
Nevyčerpané nemocenské u OSVČ: Bude mít vliv na výši důchodu?
9. 9. 2005 7:37
Dobrý den, prosím o radu, zda v minulosti, kdy byl běžný odečet ze základu na ZP, existovali nějaké vyjímky?
Máme částečně invalidního důchodce, u kterého jsem nyní zjistila, že se odečet neprováděl. Zajímalo by mě, zda to mohlo být z nějakého důvodu nebo je tou pouze chyba účetní.
Děkuji.