Re: Odečet - ZP
tak to má blbě....domluvte se se zdr.poj., nedošlo k nedoplatku,ale přeplatku zdr.poj.....pokud na to přijde třeba v min.roce dělám opravné přehledy...
tak úplně po pravdě to neopravuji....právě proto, že to má další dopady...jinak pokud by jste opravovala, tak bych si udělala souhrn pro zdr.pojišťovnu a případný přeplatek(jak v základně pro zdr.projištění tak v částce) bych v měsíci měla odečíst od platby, tím by se vyrovnala i daň...ale jak říkám nedělala jsem to...
Ale zaměstnanec měl k výplatě proto méně peněz a chce to vrátit, takže se tomu nevyhnu.
>
>tak úplně po pravdě to neopravuji....právě proto, že
>to má další dopady...jinak pokud by jste opravovala,
>tak bych si udělala souhrn pro zdr.pojišťovnu a případný
>přeplatek(jak v základně pro zdr.projištění tak v
>částce) bych v měsíci měla odečíst od platby, tím by se
>vyrovnala i daň...ale jak říkám nedělala jsem to...
Taky jsem nic takto dlouho zpětně nevracela. Ale jak jste se ptala na ty vyjímky a zda se dá posoudit, jestli je to vina účetní nebo ne, pak by se to dalo posoudit takto: jestli je tam založené jeho čestné prohlášení, že tento odpočet neuplatňuje u jiného zaměstnavatele, pak šlo jednoznačně o opomenutí účetní. Pokud nic neprohlásil, pak účetní mu ani nemohla tento odpočet uplatňovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 9. 2005 7:37
Dobrý den, prosím o radu, zda v minulosti, kdy byl běžný odečet ze základu na ZP, existovali nějaké vyjímky?
Máme částečně invalidního důchodce, u kterého jsem nyní zjistila, že se odečet neprováděl. Zajímalo by mě, zda to mohlo být z nějakého důvodu nebo je tou pouze chyba účetní.
Děkuji.