Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
16. 10. 2012 10:31
Dobrý den
Rád bych příští rok začal podnikat ve směru prodeje upravených potravin ( párky, klobásky na grilu atd. ) na různých městských slavnostech atd.
Jelikož nejsem v žádném z těchto oborů vyučen potřeboval bych získat odbornou způsobilost jiným způsobem.Pracoval jsem brigádně 6 let v pohostinství - slyšel jsem že existuje možnost si nechat potvrdit od bývalého zaměstnance praxi v tomto oboru. Ale existuje na to nějaký formulář,nebo stačí aby zaměstnanec napsal jen čestné prohlášení a už se tím nikdo nebude zabývat a on to nebude muset dokazovat ?
Popřípadě je ještě nějaká možnost jak dosáhnout odborné způsobilosti - nějaký kurz atd ? Zástupce za svůj živnostenský list - což je další varianta - nejspíš neseženu.
Ještě jedne dotaz - slyšel jsem že při prodeji alkoholu ( snad krom piva ?) na stánku musím mít také ještě jiné povolení než je živnostenský list - můžete prosím někdo vysvětlit ?
Děkuji Vám a hezký zbytek dne