Odborná způsobilost k hostinské živnosti

• (neregistrovaný)

16. 10. 2012 10:31

Dobrý den
    Rád bych příští rok začal podnikat ve směru prodeje upravených potravin ( párky, klobásky na grilu atd. ) na různých městských slavnostech atd.
    Jelikož nejsem v žádném z těchto oborů vyučen potřeboval bych získat odbornou způsobilost jiným způsobem.Pracoval jsem brigádně 6 let v pohostinství -  slyšel jsem že existuje možnost si nechat potvrdit od bývalého zaměstnance praxi v tomto oboru. Ale existuje na to nějaký formulář,nebo stačí aby zaměstnanec napsal jen čestné prohlášení a už se tím nikdo nebude zabývat a on to nebude muset dokazovat ?
    Popřípadě je ještě nějaká možnost jak dosáhnout odborné způsobilosti - nějaký kurz atd ? Zástupce za svůj živnostenský list - což je další varianta - nejspíš neseženu.
    Ještě jedne dotaz - slyšel jsem že při prodeji alkoholu ( snad krom piva ?) na stánku musím mít také ještě jiné povolení než je živnostenský list - můžete prosím někdo vysvětlit ?
    Děkuji Vám a hezký zbytek dne

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2012 18:57

Rop

a) živnostenský list ... viz § 21 a 22 živnostenského zákona ... co budou požadovat za potvrzení praxe na živnostenském úřadu je nejlepší si tam dojít
      b) prodej tvrdého alkoholu mimo stálé provozovny se hlásí celníkům ... a brzy bude zřejmě zakázán úplně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).