Re: Sousedské vztahy
Sousedské vztahy řeší občanský zákoník § 127. Tam se dočtete, že soused nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy pachem ..... Vzhledem k tomu, že bydlíte na vesnici musíte počítat s tím, že se tam chovají domácí zvířata a vyplývají z toho nepříjemné následky, které městským lidem vadí. Lidé z města se poslední dobou stěhují na vesnice, ale vadí jim štěkání psů, kokrhání kohoutů atd. Pokud si myslíte, že zápach je ve vysoké míře, přesto že je přes místní komunikaci , musíte se obrátit jedině na soud. Nikdo jiný vám nepomůže.
Re: Sousedské vztahy
Zavolejte na něj hygieniky a pokud to chová v nějaké budově, zeptejte se na stavebním úřadě, zda je ta budova k tomu zkolaudovaná. Jinak ZE ZÁKONA je první instancí OÚ, akorát se jim do toho nechce. Zkuste jim pohrozit medializací - Černé ovce, Občanské judo či Proti srsti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 9. 2005 15:52
Dobrý den .Mám problém se svým sousedem- na své parcele , která se nachází přes veřejnou komunikaci pěstuje možná na 200 ks slepic a další dr.drůbeže , cca 15 ks ovcí a hnůj ukládá na hranici pozemku , samozřejmě nejbližší k mému domu.Už jsme žádali OÚ o pomoc ten však sdělil , že nemůže dělat nic , neb by to bylo porušování jeho vlast.práv.Prý ho mám dát k soudu-zde je výsledek a délka celého sporu jaksi relativní...Dodávám , že veškerou zvířenu chová v obydlené zoně a stížnosti podávali i obyvatelé nedaleké bytovky , neb o množství nepříjemného hmyzu a masařek a zápachu nebudu ani psát....OÚ nám také sdělil , že nelze postupovat proti takovému jednání ani proto , že to má pouze pro vlastní potřebu a ne na podnikán.Prosím poraďte mi jakým zákonem se řídí takové záležitosti jako je ta naše.Přece je nemyslitelné aby jeden člověk znepříjemňo val život několika rodinám a to s přihlédnutím státního orgánu.Stále nemohu pochopit , že OÚ nemá pravomoc proti takovému sprostému jednání vůči svým občanům zasáhnout.Děkuji