Re: Pravděpodobný výdělek
Je blbá nebo co? Pokud si pozorně § 355 ZP přečte, tak část věty zní takto : přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance. Takže je snad úplně jasné, že musí přihlédnout v prémiím, musí je do pravděpodobného výdělku započítat.
To je právě to, co nestačí. Prostě přes to nejede vlak. Nechce to počítat jinak. Už si právě nevím rady, jak ji přesvědčit. Ale asi to nechám plavat, bývalému zaměstnanci jsem to řekla, ten mávl rukou :/. Tak o co já se snažím??? Ale strašně mě to rozčiluje!
no ale jste si jistá, že po roční nemoci by měl hned ty premie? U nás třeba ne, takže ona postupovala možná podle toho, co jí řekl šéf, že po skončení nemoci by žádné neměl , neboť je to nenároková složka a zřejmě by ji dostal zas až po nějaké tom zapracování. Za rok se mohou změnit i různé technologie, cokoliv. Takže tak úplně jednoznačně to nevidím, že je to určitě špatně. V každém případě ozvat se může pouze zaměstnanec.
Rozumím, ale jsme malá firma (16 zam.), vím, jak to tu chodí. Odměny mají všichni maximální, každý měsíc stejné (ten základ je sice nastavený malý, ale jen pro případy nějakého průšvihu zaměstnance). Mzdovka je externí. Šéf se mnou souhlasí, ale s ní to nehne :/. Takže zaměstnanec bude bitý nejen na podpoře, ale i na proplacené nevyčerpané dovolené :/(marodil od 9/15, takže nějaký drobný zůstatek má). Každopádně by to měl řešit on a nemávat nad tím rukou. Díky za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2016 7:44
Dobrý den, jsem finanční účetní v s.r.o., mám spor se mzdovkou, která dle mě špatně spočítala pravděpodobný výdělek zaměstnance pro ÚP. Zaměstnanec byl poslední rok v PN, skončil PP 30.4.2016. Dostal od ní potvrzený pravděpodobný výdělek počítaný pouze ze základní hodinové mzdy. U nás mají všichni nejnižší zaručenou minimální hodinovou sazbu a k tomu odměny, prémie, které činí cca 50% základu. Takže má na potvrzení uvedenou čistou mzdu o cca 6tis. nižší, než kdyby opravdu pracoval.
Se mzdovou není řeč, na § 355 ZP nereaguje a stále tvrdí, že bude počítat pouze základu, že odměny nejsou nárokové. Takže slovíčko "pravděpodobný" vůbec nic neznamená.
Čím ji můžu přesvědčit? Našla jsem, že jsou k tomuto tématu i nějaké judikáty, ale to já neumím najít. Pomůžete? Díky.