Re: Nemocenská - vyměřovací základ
Každý pracovněprávní vztah se posuzuje zvlášt. Dohoda skončila a ochranná doba pro nemoc na základě dohody neexistuje. Takže nemocenská bude z příjmů v HPP. Rozhodným obdobím je 12 měsíců před měsícem, v němž začala nemocenská. Jestliže v těch 12ti měsících není žádný příjem a odpracovaný den, jde se vždy o 3 měsíce zpět tak dlouho, až se narazí na tříměsíční období, ve kterém ten příjem byl. Takže Ve Vašem případě to vypadá na příjem před mateřskou.
Re: Nemocenská - vyměřovací základ
Pokud u toho zaměstnavatele pracuje kratší dobu, pak se bere výdělek od nástupu po měsíc, který je před měsícem, ve kterém začal marodit. Pokud začne marodit hned v měsíci, kdy nastoupil, pak se bere výdělek od nástupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 9. 2005 12:02
Dobrý den,
z čeho se mi bude počítat vyměřovací základ pro nemocenskou?
Do 31.8.2005 jsem pracovala na dohodu o pracovní činnosti a současně byla (z HPP - stejný zaměstnavatel) na rodičovské dovolené.
Tato mi spolu s DPČ dnem 31.8.2005 skončila a já se opět vrátila (ke stejnému zaměstnavateli jako před nástupem na MD) do hlavního pracovního poměru.
Dnešním dnem jsem už bohužel v pracovní neschopnosti. Z čeho se mi tedy bude počítat nemocenská - z HPP před nástupem na MD, z příjmu na DPČ nebo z HPP od 1.9.2005.
Děkuji