Re: Prosba o pomoc
6498/9= 722,- den
21,74*722*2 měsíce= 31 393
pokud zaměstnavatel tvrdí, že součástí odměny mělo být i odstupné ( z jeho pohledu) má smůlu, odstupné - z něj se neplatí soc.,zdr.pouze daní a musí být uvedeno zvláš't právě pro rozdíl v platbě soc.a zdr.....máte šanci uspět..
Re: Prosba o pomoc
Odstupné mělo být spočítáno průměrem pro náhrady mzdy za IV. q 98. Výpočet výše uvedený z dovolené je správný.( za předpokladu,že Vám byla dovolená zaplacena tímto správným průměrným výdělkem). Další odpověď postihuje přesně Váš problém. Neprokáže-li zaměstnavatel, že z částky, kterou Vám údajně již zaplatil jako odstupné,nebylo odvedeno pojištění,nelze vyplacenou část odměny , na kterou se odvolává
považovat za odstupné. A to i kdyby dodatečně po vyúčtování chtěl provést "odúčtování" pojistného. Od výplaty za toto období již zcela jistě ve firmě proběhla pravidelná kontrola z OSSZ na správnost odvodů pojistného, ev.kontrola zdr.poj. na totéž a bylo by to v Protokolu o kontrole. Nemluvě o tom, že 8.1. 1999,kdy Vám údajné odstupné vyplatili, nemohlo být při skončení pracovního poměru, neboť jste uvedl, že prac.poměr skončil v lednu. Výplata odstupného by měla být tedy zúčtována v lednové výplatě a ne v prosincové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2005 14:21
Prosím o pomoc, jakým způsobem mi má zaměstnavatel vypočítat odstupné. Ukončil se mnou pracovní poměr dohodou pro nadbytečnost už v lednu 1999. Od té doby odmítá proplatit odstupné, navíc tvrdí, že odstupné bylo započítáno v odměně, kterou jsem při skončení pracovního poměru obdržel. 8. ledna 1999 jsem dostal na hotovosti 75 000,- jako odměnu, nyní tvrdí, že v ní byla obsažená částka 32 226,- Kč jako odstupné. Nevím, z jakých průměrných platů se toto odstupné počítá, za jaké měsíce. Pokud bych vycházel z průměru náhrad za dovolenou, tj. 84,94 Kč ( při ukončení jsem měl za 9 dnů dovolené vyplaceno 6 498,- Kč). Vzhledem k tomu, že se tento můj problém dostal k soudnímu řízení, byl bych rád, aby mi někdo pomohl s tím, zda výpočet odstupného 32 226,- je správný. dík a přeji příjemný den