Re: Nahlášení škody - dohadná položka A
Dala jsem si sem upozorňovat na reakce, abych viděla co Vám odpoví , dávala jsem sem podobný dotaz ...a neodpověděl nikdo.
Můj případ - pojistná událost 2015 , faktury za opravu 2015 , plnění od pojišťovny nedošlo, ale je nárokovaná.
Nakonec jsem do r. 2015 naúčtovala náklady na opravu a k tomu ve stejné výši dohad na plnění od pojišťovny.
Ještě se to chystám probrat s daňovou poradkyní ...
Re: Nahlášení škody - dohadná položka A
V tomto Vašem případě bych to udělala naprosto stejně, pouze bych od plnění pojišťovny odečetla případnou spoluúčast. My ale bohužel s opravou ani nezačali a nikdo neví, jestli vůbec proběhne :-( . A co teď?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2016 7:45
Dobrý den,
v roce 2015 došlo u nás ke škodě na stroji a nahlášení této škody na pojišťovnu. Zatím nebylo ani započato s opravou, nikdo se ani nevyjádřil, jestli se stroj bude vůbec opravovat. Od pojišťovny máme číslo škody. Udělali byste pro jistotu dohadnou položku pasivní na opravu a ve stejné výši dohadnou položku aktivní na náhradu škody? Moc děkuji za Vaše názory a přeji krásný víkend :-)