Dodatečné Vyúčtování daně z přijmu......

• (neregistrovaný)

20. 5. 2016 8:54

Dobrý den,
    prosím o radu. Zaměstnanec vyhrál letos v březnu soud o neplatnosti výpovědi, která mu byla dána minulý rok (2015) v červnu z nadbytečnosti (byl dlouhodobě nemoc, nebyla v té době pro něj práce, po obdržení výpovědi si oběhal nemoc z povolání). Když se mu dávala výpověď v roce 2015, obdržel tříměsíční odstupné (tedy za 07,08,09 2016). Když soud vyhrál, musel vrátit odstupné, jelikož se stal zpětně našim zaměstnancem. Hned po rozhodnutí, jsme mu spočítali zpětně náhradu mzdy včetně doplatků za zdravotní a sociální. To už máme hotové. Ale když jsme v roce 2015 mu vypláceli odstupné, tudíž jsme z odstupného odváděli daň. Teď když v dubnu v roce 2016 vrátil odstupné, lze zažádat o vrácení i daně z finančního úřadu? Slyšela jsem že ano, ale úplně jistá si nejsem. Asi bych měla udělat nové dodatečně vyúčtování daně z přijmu ze závislé činnosti za rok 2015? Kde bude vidět ta změna ty daně a mohla bych zažádat o vrácení? Ale taky jsem si uvědomila, že nám odstupné vrátil až v roce 2016, tak to bych musela nějak zohlednit do vyúčtování za rok 2016, ale to už nevim, jak bych to udělala. Prosím poradíte mi. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).