Re: Vypoved kvuli exekuci
Zaměstnavatel vám nemůže dát výpověď, protože máte exekuce. Ale pokud vás bude chtít propustit, jistě si k tomu zákonný důvod najde, exekuci do výpovědi určitě neuvede.
Exekuce zaměstnance dost zatěžují, vyžadují i zvýšené finance, takže občas se nedivím, že nechtějí zaměstnance s exekucemi zaměstnávat. Vše má rub i líc.
Re: Vypoved kvuli exekuci
Lepší by to určitě bylo, ale neznáme výši dluhu a situaci dlužníka, abychom mohli soudit. A vím podle exekucí našich zaměstnanců, že někdy stačí dlužit jen malou částku (třeba i zapomenutou poslední splátku zrušené pojistky) a člověk se řítí do dluhů, které potom splácí těžko a dlouho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2016 7:55
Dobry den,
ve ctvrtek mi bylo sdeleno, ze dostanu vypoved kvuli tomu, ze mam exekuci na plate. Exekuci jsem mela uz ve zkusebni dobe a vse bylo ok, nyni mam po zkusebni dobe pa prisli s timhle. Navic se u nas v kancelari dela jednou za tyden s penezi, ktere ma na starosti vedouci kancelare, ja s nimi prijdu do styku minimalne a bylo mi receno, ze se k nim priblizovat nesmim?! Ve smlouve nic o tom, ze nesmim.mit exekuci nemam. Ve firme dela X lidi, se kterymi je to horsi. Maji na to pravo? Muzu se nejak branit?
Dekuji