Hehe ... kdyby člověk nebyl účetní tak to je elegantní řešení ....
Ale ....
Ono mě se tak zdá, že právně vůbec nejde mít svůj strom na cizím pozemku ... neboť pozemek je včetně porostů. Čili nic jiného než darování vám asi nezbude.
Ovšem s účtováním mě napadla jedna satanská myšlenka ... nebude ona výsadba de facto pořízením nové výrobní haly? Čili do daní by to nepadlo v případě městského pozemku jako odčitatelná položka na dary, ale až odepisováním haly.
Myslím, že by bylo vhodné aby se vám na míru nad tím zamyslel daňový poradce ...
Existuje na to interpretace NUR I-20 pro podmíněné investiční náklady. Odkaz na zdroj http://www.nur.cz/media/I_20.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 10. 2012 12:49
Dobrý den,
prosím pěkně mám následující problém
Naše firma, s.r.o, vykácela stromy na své parcele, jelikož na této chceme stavět výrobní halu.
Město nám toto povolilo, ale musíme vysázet náhradní výsadbu a to tak že část na našem pozemku a část na pozemku města.
A následných 5let provádět údržbu těchto vysázených stromů. Na našem pozemku by to nebyl problém, zaúčtuju jako součást nemovitosti atd.,ale jak účtovat toto na pozemku města?
Chtěla bych městu navrhnout dát jim toto jako dar, spláchnu tím víc věcí najednou - odečet z daní, zároveň se o to nebudeme muset starat. Máte prosím někdo podobné zkušenosti. Prosím pomoooc!
Díky