Re: DPFO - odpočet na studium
xxxxxxxxxxxxx
Vycházela bych z toho, že zdaňovací období je září, tzn. prvý student bude muset donést potvrzení o studiu na září, pokud bude chtít zvýhodnění, druhého bych brala, že je v pořádku.
Bez potvrzení žádný odpočet nedávejte. Těch 30 dnů od nástupu do zaměstnání tu - podle mne - nemá smysl, protože u studenta se k potvrzení o studiu přihlédne již počínaje kal. měsícem, v němž toto plátci daně prokáže, což by bylo září.
Mějte se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2005 9:46
Mám studenty na DPP. Zahájení v 7/2005, ukončení 9/2005 - byla to nějaká pomocná práce (neřešte prosím, zda je to tak možné uzavřít - to už je riziko firmy, která to uzavřela, já jen zpracovávám mzdy).
Mzda se bude zpracovávat jednorázově za 9/2005, oba podepsali Prohlášení v zákonném termínu.
První student přinesl hned v 7/2005 potvrzení o studiu na šk. rok 2004/2005 (tedy do 31.8.2005). Mohu mu uplatnit odpočet v 9/2005, když na tento měsíc to nemám potvrzeno?
Druhý student přinesl až teď potvrzení o studiu na šk. rok 2005/2006. Mohu mu uplatnit odpočet v 9/2005, když nepřinesl potvrzení do 30 dnů od nástupu?
Předem děkuji všem za odpovědi a přeji hezký den.