Re: Darovací smlouva
¨
Pokud Vám manžel část domu (a zřejmě i pozemku) daruje, bude tato darovaná část jenom Vaše. Pokud si o část domku rozšíříte SJM, bude napřč. 1/2 jen jeho a 1/2 v SJM Vás obou jako manželů. Za sepsání NZ se samozřejmě platí, a to notáři. Doporučuji sednout si a spočítat, jaká byla hodnota domku před rekonstrukcí, kolik jste do toho vrazi¨la ze svého a kolik byl úvěr. Pak může vyjít, že 1/2 bude jen manžela, 1/4 jen Vaše (daruje Vám ji) a 1/4 bude v SJM (rozšíření notářským zápisem).
Re: Darovací smlouva
Diky moc, tohle co jste napsal(a) je zajimave..
My jsme si predstavovali, ze proste cely dum zahrneme do SJM.
Spocitali jsme to uz davno a vychazi to tak..polovina toho domku byla manzelovo a z druhe poloviny jsem vyplatila jeho sestru..
Dekuji moc vsem za rady:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2005 13:34
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na řešení následující situace. Manžel je vlastníkem domku, spolu jsme provedli rekonstrukci, ještě před svatbou. Rekonstrukci jsem zcasti financovala ja a na část jsme si vzali společně hypotéku. Chtěli bychom nyní po svatbě polovinu domku přepsat na mě. Stačí v tomto případě darovací smlouva? A platí se darovací daň když hodnota poloviny domku nepřesáhne 1 mil.?
Děkuji