Re: Exekuce - prosím o radu
Pořadí exekucí se určuje dle data doručení prvnímu plátci, tzn. může se Vám stát, že budete "přeřazovat".
U exekučního příkazu a ostatních, kde chyběl datum, nebo se mi něco zdálo nejasné jsem se vždy domlouvala přímo s exekutorem. O deponování uvažujete dle mého správně. Je to celkem ošemetné, když poslouchám na školení příklady z praxe, nestačím se divit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2016 11:24
Dobrý den,
poprvé řeším exekuci u zaměstnance a potřebovala bych poradit.
Pořadí exekucí se určuje podle data, kdy přijdou nám do datové schránky nebo podle data, kdy byl exekuční příkaz doručen prvnímu plátci mzdy??
Dále, když mi přijde exekuční příkaz, kde není uvedeno datum nabytí právní moci, tak strhávám a deponuji a čekám, až mi přijde nabytí právní moci??
A ještě jeden dotaz...když mi nepřijde exekuční příkaz, ale přijde mi jen usnesení, tak na nic nečekám, usnesení eviduji a strhávám..myslím si to tak správně??
Předem moc děkuji za radu.