PP + OSVČ - výpočet EXE

• (neregistrovaný)

9. 6. 2016 6:58

Moc prosím o radu. Máme 1 zaměstnance, který má více exekucí. Pracoval 8 hod. denně od PO-PÁ. Od 1.6. pracuje u nás na zkrácený úvazek (3 hod. denně, sazba 100 kč /1 hod.) a navíc podniká jako OSVČ. Jak prosím s výpočtem exekucí? Je rozvedený, má 1 dítě, na které má povinnost platit výživné a ještě na svou bývalou manželku také soudně stanovené výživné. Doposud jsem strhávala jako 1. v pořadí na nepřednostní a 2. v pořadí výživné. Počítala jsem 1 vyživovanou osobu (bývalou manželku). Předem velice děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2016 7:06

jasná. (neregistrovaný)

Re: PP + OSVČ - výpočet EXE
      Srážíte jako na každou jinou exekuci, bez ohledu na to, že je OSVČ. Blíže nelze odpovědět, protože jste nenapsala na co má exekuce a v jakém pořadí byly doručeny prvnímu plátci.

• 9. 6. 2016 8:38

hana v (neregistrovaný)

1. exe je nepřednostní z 2/2010 a ta 2. je výživné na syna. Další čekají v pořadí dle doručení 1. plátci - všech 10 je nepřednostích. Jedná se mi o to, zda musím sečíst příjmy z podnikání a z PP a z toho srážet nebo to nechat na něm? Příjmy z PP jsou nízké. Mám dát vědět exekutorovi? Děkuji

• 9. 6. 2016 8:50

jasná. (neregistrovaný)

Jak byste chtěla sčítat příjmy z podnikání? Logicky - vy jeho příjmy z podnikání znáte?

• 9. 6. 2016 10:22

hana v (neregistrovaný)

Neznám, proto nevím co s tím, jestli se mám tím zabývat nebo ne a odepsat exekutorům, že není z čeho srážet? Jak se to prosím počítá? Jen tak ze zvědavosti bych chtěla vědět. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).