Jak fakturovat služby ?

• (neregistrovaný)

9. 6. 2016 9:10

Dobrý den,

jelikož jsem čerstvý řemeslník a začínám se živit sám jako OSVČ, chtěl bych se poradit jak mám fakturovat provedenou práci? Mohu vypsat fakturu, když to bude v řádově sto korun? Případně nějaký formulář, kde který koupím v papírnictví - jaký?

Poté se chci zeptat, zda musím u každého dokladu napsat jméno a přesné bydliště, komu jsem dělal opravdu, nebo stačí jen heslovitě do hlavičky např. "pan. Žižka, Praha"?

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2016 9:24

Maxx (neregistrovaný)

Re: jak fakturovat služby ?
      Zákazníci budou platit hotově?
      Pak stačí vypsat paragon (nebo příjmový doklad, koupíte v papírnictví), vypíšete, co jste provedl za službu a nemusíte vypisovat jméno zákazníka (pokud to tedy nebude firma)

• 9. 6. 2016 9:35

Lenka S. (neregistrovaný)

zjednodušený doklad - do 10tis
      faktura nad 10 tis. s nacionále komu
      a nebude se pána týkat EET když bude přijímat služby v hotovosti ? ;-)

• 9. 6. 2016 10:01

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Lenko, tazatel ale neuvádí, že je plátce DPH. Tak proč by ho měl tížit zjednodušený doklad.

Dostane zaplaceno hotově při předání služby - vystaví doklad který bude potvrzovat, že provedl práci a že převzal peníze

Nedostane zaplaceno hotově při předání služby - bude žádat zákazníka o zaplacení pohledávky později (hotově nebo bankovním převodem) - vystaví doklad který bude potvrzovat, že provedl práci a bude žádat o zaplacení. Pak je vystavení faktury na místě s tím, že by měly být uvedeny nacionále zákazníka. Bez ohledu na částku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).