Nemoc a ukončení pracovního poměru

• (neregistrovaný)

9. 6. 2016 11:40

Dobrý den, moc prosím o informace v tomto případě.
    Dne 15.6.2016 mi končí pracovní poměr na dobu určitou. V tuto chvíli jsem na dlouhodobé pracovní neschopnosti.
    Moc prosím o info, co to pro mě znamená? Mám si vyzvednou ZL 15.6. a skončí mi tím PP? Nebo tento PP skončí až po ukončení nemoci a vyzvednu si ZL až poté? A kdy se můžu jít nahlásit na úřad práce?
    Moc děkuji za vysvětlení a pomoc, hezký den Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2016 11:50

Líba (neregistrovaný)

Re: Nemoc a ukončení pracovního poměru
      Pracovní poměr skončí 15.6., zápočtový list by vám v ten den měl zaměstnavatel vystavit. Na jeho vyzvednutí nebo poslání poštou se domluvte.

Na úřadu práce vás nezaevidují, dokud máte neschopenku. Na své ZP nahlaste nemoc po skončení pracovního poměru.

• 9. 6. 2016 11:52

katka2 (neregistrovaný)

Nemocenskou od sociálky budete dostávat i nadále.

• 9. 6. 2016 11:51

xy5

PP končí 15.6. bez ohledu zda jste nebo nejste v PN. Dojděte si pro ZL k zam-teli. Ofoťte si neschopenku a zajděte si po 15.6. na svoji ZP a oznamte jim, že jste nemocný v ochranné lhůtě. Na ÚP se můžete zaevidovat až po ukončení PN.

• 9. 6. 2016 11:58

Petr2 (neregistrovaný)

Moc Vám všem děkuji za reakci. Dovolím se zeptat ještě na 1 věc. Na nemocenské jsem od 19.8.2015 a tato bude pravděpodobně ukončena ke konci měsíce června. Z jakého období mi bude vypočítána případná podpora??
      Bohužel mám necelé 2 roky do důchodu a moc nevěřím, že ještě něco najdu. A podporu budu pobírat jen nějaké omezené období? Omlouvám se, ale nikdy jsem nebyl na úřad prace.
      Ještě jednou moc děkuji Petr

• 9. 6. 2016 12:15

Líba (neregistrovaný)

Podpora bude z čistého příjmu v posledním zaměstnání a protože jste byl nemocný, tak to bude pravděpodobný příjem.

První 2 měsíce podpůrčí doby 65 %, další 2 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku. Ve vašem věku bude podpora 11 měsíců.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).