Re: nákup nového OA z EU - plátci DPH
Děkuji, takže není rozdíl mezi novým a ojetým automobilem, to jsem ráda. :-)
A ještě bych chtěla poprosit - máme povinnost vykazovat Intrastat. Musíme zahrnout pořízený automobil (není pro nás zbožím, ale majetkem) do výkazu Intrastat?
Děkuji
Re: nákup nového OA z EU - plátci DPH
Rozdíl je jen u ojetých vozů prodaných ve zvláštním režimu- tam není samovyměření DPH- většinou od zahr. autobazaru, u nového vozu byl problém s registrací, žádali na DI zaplacení vyměřené DPH, nakonec se místo hlášení o pořízení nového dopravního prostředku z EU a potvrzení od FÚ spokojili s podaným DP, ale chtěli ještě kopii BV o zaplacení měsíční DPH, jinak nevydají RZ. Stalo se v Pardubicích.
Chci nakoupit vuz v Holandsku, prodavajici je platce DPH, ja take. Puvodne jsem myslel, ze m ivystavi fakturu bez DPH a ja ji v NL nezaplatim, ale ted mi tvrdi, ze dle jejich uradu je prvni fakturu vzdy nutne zaplatit s DPH a DPH (BTW) pote zadat u Holandskych uradu k vraceni. Udajne to trva 4 mesice. Co je na tom pravdy? Neni mozne koupit s DPH a DPH si pote odecist zde?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 6. 2016 11:43
Dobrý den,
chtěla bych se informovat, jak je to s nákupem os. ojetého vozidla v Německu a DPH.
Manžel by chtěl na svou firmu koupit auto v Německu - ojeté - stáří cca 3-4 let.
Manželova firma je s.r.o. a jsou plátci DPH v ČR.
Je možnost koupit auto přímo bez DPH?
Někteří prodejci nám totiž píšou, že musíme auto koupit vč. DPH a pak si o vrácení DPH žádat tady v ČR. Jaký je v tomto případě postup?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
S pozdravem,
Lenka Kraus