Re: Sloučení firem - Průměr na náhrady
A když jsem 2 měsíce počítala z nových průměru, jak mám nyní postupovat?
Ve mzdách za červen si tedy upravím průměr jaký měl být a z posledních 2 výplat jim dopočtu rozdíl a ten jim v červnové výplatě vrátím v odměnách a na další čtvrtletí si vypočítám průměr z mezd, který měli skutečně mít?
Mám tento problém někam hlásit?
Já bych se pokusila dát ty rozdíly tam, kde měly být. Protože jestli dáte dovolenou do odměn, tak vlastně teď zase budete mít špatně průměr v tomto čtvrtletí, protože z náhrad se průměr nepočítá. Záleží samozřejmě na tom, jak významné ty rozdíly jsou. Jestli jsou to korunové záležitosti, tak bych to nechala plavat.
U někoho malá položka, větší bude u pohotovosti a ta se stejně do průměru nepočítá.
Jde o to, že ve 3. čtvrtletí budu mít špatný průměr kvůli těm 2 měsícům co jsem už odvedla. Tak mi napadlo do června nastavit průměr jaký má být a pak do 3. čtvrtletí nastavit průměr jaký je správný, který si dopočtu ručně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2016 12:10
Dobrý den,
potřebuji poradit. V dubnu 2016 jsme sloučili dvě firmy dohromady. Z převedené firmy jsme přijeli zaměstnance, kterým zůstali původní smlouvy. Při zadávání zaměstnancům do účetního programu Helios jsem zadala mzdové složky z platových výměrů, a klasickým způsobem jsem pokračovala ve výpočtu mzdy. Nyní jsem udělala těmto zaměstnancům již druhou mzdu a narazila jsem na problém.
V těchto 2 měsících jsem nepřevzala průměr na náhrady, který měli u původní sloučené firmy a program mi začal počítat nový průměr, který je nižší.
Chtěla bych se zeptat, jak se tato situace při sloučení firem řeší, zda průměry na náhrady mají vycházet ze "staré" firmy a nebo když jsou u nového zaměstnavatele opět začínají jako "nový zaměstnanci" a tudíž budou mít průměry na náhrady nové?
Moc Vám děkuji za pomoc a radu. Michaela