Re: Mzdy-klidový režim doma
Dobrý den paní Jasná,
moc děkuji zrovna Vám za odpověď. Toto jsem mu i jasně říkala, když jsme jej sháněli. Pořád trvá na tom, že je to nemocenská. :-( Pro klid duše jsem tu položila tuto otázku než půjdu za majitelem firmy, co s tím, ať si to rozhodne..
Jen se ještě zeptám, pokud by se zpětně dohodlo neplacené volno, co vše z toho plyne?? Budu vděčná i za odkaz, kde si toto nastuduji. Dle mě pokud má hrubou mzdu vyšší než minimální, tak nedoplácí ZP a odvede se normálně vypočítané. Na SP to také nebude mít vliv si myslím. Ale projeví se tyto 2 dny napři v ELDP nebo někde jinde??? Moc děkuji za pomoc :-)
Jenže neplacené volno nemůžete dát bez jeho žádosti. Takže klidně pohrozte áčkem. Pán copak nezná klasickou neschopenku ? Raději bych mu jako velký ústupek zaměstnavatele navrhla čerpat dovolenou.
Občas se stane, že lékař takovou nebo podobnou zprávu zaměstnanci vystaví a ti si pak myslí, že jim tyto dny zaměstnavatel zaplatí. Bohužel, není tomu tak. Pokud se zpětně domluvíte na čerpání neplaceného volna a v daném měsíci bude hrubá mzda vyšší než minimální mzda (jak uvádíte), tak na ZP i SP se odvede z této výše a nic neřešíte. Jen dejte pozor, až bude někdy nemocný a budete vypisovat přílohu k žádosti o dávku, tak tyto dny budou ve vyloučené době. Na ELDP se neplacené volno nikde nepromítne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2016 15:03
Dobrý den, moc se omlouvám za tento dotaz, ale fakt nevím.. Zaměstnanec, který nastoupil 2.5. donesl od svého zubaře lékařskou zprávu, že je po extrakci zubů a že doporučuje 2 dny klidový režim doma. Jako co můžu uvést tyto 2 dny ve výplatách??
Bohužel mzdy dělám chviličku a s tímto jsem se ještě nesetkala :-( Poradí někdo, jak tuto situaci řešit? Moc děkuji