Mzdy - Pohoda - MVZ pro ZP

• (neregistrovaný)

14. 6. 2016 8:04

Dobré ráno,
    zpracovávám mzdy v Pohodě za květen a stalo se mi, že jeden zaměstnanec má nižší VZ pro ZP, takže musím dopočítávat. Ve vystavené mzdě jsem si u tohoto zaměstnance zatrhla v záložce čistá mzda - zdravotní pojištění - úprava MVZ, ale nic se mi nepřepočítalo. Takže to musím zatrhnout a ručně dopsat rozdíl na ZP? Bojím se, aby se mi to třeba nepřepočítalo 2x... Nevíte, zda toto Pohoda umí? Díky za radu všem Pohodářům

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 6. 2016 8:34

Akras (neregistrovaný)

Re: mzdy - Pohoda - MVZ pro ZP
      a provedla jste informaci do personalistiky o MVZ pro ZP před výpočtem mzdy za květen. Mám také v pohodě zapsáno a počítá se bez problémů.

• 14. 6. 2016 8:43

šárka1991 (neregistrovaný)

...tak to nemám... Myslela jsem si, že to stačí až v té mzdě, protože před tím jsem nevěděla, že to nevyjde (nemoc, nevyšlo to asi o 50Kč. :-() Takže si zadám do personalistiky k tomu zaměstnanci platit doplatky na ZP, pak až vystavím mzdu a tam se mi to přepočte, dál už nic nevypisuju?

• 14. 6. 2016 9:11

Akras (neregistrovaný)

ano, nastavíte v personalistice a znovu spočítáte mzdu, pak si jen odkontrolujte mzdu + zaúčtování a je to :-)

• 14. 6. 2016 9:27

šárka1991 (neregistrovaný)

supeer, díky za radu! A ještě se zeptám lehce mimo, jaká je vaše praxe - máme jednu firmu, kde mají všichni stanovenou min. mzdu. Mám i u těchto zaměstnanců ,,pro jistotu,, vyplnit tenhle řádek, i když nevím, zda bude potřeba? Neovlivní mi to nic, když na to minimum dosáhnou a dopočet nebude?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).