Re: mzdy - Pohoda - MVZ pro ZP
...tak to nemám... Myslela jsem si, že to stačí až v té mzdě, protože před tím jsem nevěděla, že to nevyjde (nemoc, nevyšlo to asi o 50Kč. :-() Takže si zadám do personalistiky k tomu zaměstnanci platit doplatky na ZP, pak až vystavím mzdu a tam se mi to přepočte, dál už nic nevypisuju?
ano, nastavíte v personalistice a znovu spočítáte mzdu, pak si jen odkontrolujte mzdu + zaúčtování a je to :-)
supeer, díky za radu! A ještě se zeptám lehce mimo, jaká je vaše praxe - máme jednu firmu, kde mají všichni stanovenou min. mzdu. Mám i u těchto zaměstnanců ,,pro jistotu,, vyplnit tenhle řádek, i když nevím, zda bude potřeba? Neovlivní mi to nic, když na to minimum dosáhnou a dopočet nebude?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2016 8:04
Dobré ráno,
zpracovávám mzdy v Pohodě za květen a stalo se mi, že jeden zaměstnanec má nižší VZ pro ZP, takže musím dopočítávat. Ve vystavené mzdě jsem si u tohoto zaměstnance zatrhla v záložce čistá mzda - zdravotní pojištění - úprava MVZ, ale nic se mi nepřepočítalo. Takže to musím zatrhnout a ručně dopsat rozdíl na ZP? Bojím se, aby se mi to třeba nepřepočítalo 2x... Nevíte, zda toto Pohoda umí? Díky za radu všem Pohodářům